Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet stoppar bilden på kronprinsessan Victoria – anledningen bakom

16 apr, 2024, 16:00 
Det här är varför bilderna stoppas.
Annons

Kronprinsessan Victoria är utan tvekan en av kungafamiljens främsta arbetsmyror. Hennes schema är fullspäckat i princip varje dag, och bakom det offentliga sker det en hel del förberedelser hemma på kontoret.

Men långt ifrån allt Victoria gör fångas på bild. Här är varför.

Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!Brand logo
Här möter Victoria våren – efter solsemestern • Här powershoppar Silvia Majblomman till alla barnbarn • Kronprinsessan gravid: då kommer babyn – 3 kungliga snackisar från vecka 15!

Därför släpps inte nya bilden på kronprinsessan Victoria

Ja, bara förra veckan hade Victoria flera punkter i den officiella kalendern som hovet inte släppte en enda bild från. I skrivande stund saknas det till exempel foton från UD-företrädet ihop med resten av familjen, och det styrelsesammanträde Victoria och Daniel hade ihop med Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Annons

Så varför får inte kamerorna följa med? Svensk Damtidnings mångårige reporter Ellen Myrgård Lindén förklarar:

– Hovet hänvisar ofta till kungliga uppdrag som inte bjuder in till fotografering och det här är ett sådant tillfälle. Kungligheterna verkar – utan att synas.

Inte svårare än så alltså – och bilderna från ett möte på slottet kanske ändå inte är så mycket att hurra för.

Det gör kronprinsessan Victoria när hon inte syns till

Det är lätt att tro att allt kungligheterna gör om dagarna är det som hovet skriver upp i den officiella kalender som är öppen för allmänheten, eller de gånger vi ser dem ute på jobb. Men det är långt ifrån sanningen.

Annons

En stor del av Victorias jobb som kronprinsessa går åt till att skriva tal, resa, förbereda sig inför kommande möten och läsa på om stundande besök. Då hittar vi henne antingen på hemmakontoret på Haga, eller i hennes arbetsrum på Stockholms slott.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel arbetar
Såhär ser det ofta ut när vi inte ser Daniel och Victoria.Foto: Kungliga Hovstaterna

Hovets informationschef har tidigare förklarat hur det ligger till, när Victoria har färre punkter i kalendern:

– Men kronprinsessan arbetar som vanligt, det vill säga mer än fulltid.

– Vissa veckor innehåller helt enkelt mer intern kontorstid – med företräden, planering och möten – än andra. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern.

Kronprinsessan Victoria på sitt kontor
Victoria i sitt kontor på slottet.

Foto: TT/Kungliga Hovstaterna

Annons