Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om Zlatan: Säger nej till kungen igen

13 jun, 2023, 12:30 
Samuel Björn
Carl XVI Gustaf
Zlatan Ibrahimovic blev tidigare i säsongen äldsta målskytt i Serie A, 41 år och 166 dagar.

Nu när han lagt skorna på hyllan trodde många att Zlatan skulle komma hem och ta emot sin medalj. Men det verkar inte bli så denna gången heller...

Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Den 28 januari 2022 delade Carl XVI Gustaf traditionsenligt ut medaljer till några framstående svenskar i samband med Karl-dagen. en av mottagarna var Zlatan Ibrahimovic som då inte kunde närvara för att ta emot sin medalj.

– Caroline Seger och Zlatan Ibrahimovic hade tyvärr inte möjlighet att närvara i dag med anledning av diverse matcher. De medaljörer som inte har möjlighet att närvara i dag bjuds in att komma vid ett senare tillfälle, skrev hovet till Svensk Dam vid det tillfället.

Kungen och Zlatans har träffats tidigare

Vintern 2014 så träffades Kungen och Zlatan i Paris. Zlatan var då 1,5 år in i sin otroligt framgångsrika tid i Paris Saint Germain (PSG), som skulle sluta med 4 raka ligasegrar och ett antal vunna skytteligor. Samtidigt skulle Kungen och drottning Silvia på studiebesök hos en välgörenhetsorganisation i staden, så ett möte planerades in i den franska huvudstaden.

Annons

Två fullspäckade scheman ledde till att det blev ett snabbt möte, men de han ändå med en fotografering samt att Zlatan fick visa kungaparet PSG:s hemmaarena Parc de Princes där de också fick träffa klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi.

Zlatan har ännu inte tagit emot medaljen i person

Men det senare tillfälle där Zlatan skulle komma och hämta medaljen har ännu inte kommit. Idag tidig eftermiddag sker ännu en medaljceremoni ta plats. Det har fått folk att spekulera ifall Zlatan nu ska komma till Stockholm för att en gång för alla ta emot sin medalj utav kungen nu när han lagt skorna på hyllan. Men det ser dock inte ut att bli av, hovets presstalesperson Margareta Thorgren var kort och tydlig i sitt svar angående ifall den världskända fotbollsspelaren kommer att dyka upp på medaljutdelningen denna gången

—Nej, det har jag inte hört, säger hon till Svensk Dam.

Så när och om Zlatan kommer att ta emot sin medalj får vi helt enkelt vänta och se. Men hans ägarskap i den svenska klubben Hammarby IF och avslutade fotbollskarriär i Italien kanske ändå gör att vi får se den svenska fotbollskungen mer på svensk mark framöver.

Annons