Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall rasar mot Stefan Löfvens beslut: "Otroligt anmärkningsvärt – kommer slå tillbaka"

13 aug, 2021, 10:42 
Stefan Löfven och Johan T Lindwall

Stefan Löfven väljer att nobba prins Julians dop – men dyker upp hos Tilde de Paula Eby.

Annons
Så blir prins Julians dop – historiska förändringen!Brand logo
Så blir prins Julians dop – historiska förändringen!

Statsminister Stefan Löfven har bestämt sig. Han ska inte närvara vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka i morgon lördag.

– Regeringen kommer att representeras av justitieministern, säger hans pressekreterare Maria Soläng till Svensk Damtidning.

Dopet blir det åttonde kungliga på sju år, och för första gången uteblir alltså statsministern.

Johan T Lindwall rasar mot Stefan Löfven

Ett beslut som väcker starka reaktioner.

– Otroligt anmärkningsvärt. Det är en medlem av kungliga familjen som döps och har prinstitel och ingår i tronföljden. Det är då i min värld en självklarhet att landets statsminister ska vara närvarande, säger Johan T Lindwall, chefredaktör och ansvarig utgivare på Svensk Damtidning.

Han fortsätter:

– Även om kungen i slutet av 2019 gjorde om vilka som innefattas i det kungliga huset är den nya lilla kungliga prinsen fortfarande en person som i praktiken skulle kunna bli kung då den är med i tronföljden. Varför statsministern inte kommer kan vi bara spekulera om, men jag hoppas att han har starka skäl att inte vara med i kyrkan på lördag. I min värld ser det oerhört konstigt ut att när landets statschef, kungen, döper sitt barnbarn finns inte statsministern i kyrkbänken.

Annons

Stefan Löfven dyker upp i Tilde i TV4

Speciellt eftersom statsministern tydligen har tid med annat, noterar Johan T.

– Det som dock är mest anmärkningsvärt är att jag har noterat att statsministern uppenbarligen är i Stockholm den här helgen då han ska vara med i morgon kväll i direktsändning hos Tilde de Paula Eby i TV4, men kan inte mindre än 16 timmar senare delta i ett kungligt dop. I min värld är det en oerhört konstig prioritering. Statsministern väljer att vara med i underhållningsprogram framför ett kungligt dop med landets statschef. Det här kan bara slå tillbaka på honom.

Annons