Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan fördes till sjukhus – kollapsade efter missfallet

25 nov, 2020, 08:54 
Meghan har fått missfall och berättar själv – trots sorgen: Den skarpa smärtan kom plötsligt och hon föll ihop med sonen Archie i famnen.
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall – berättar självBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall – berättar själv

Meghan och Harry har drabbats av en tungt bakslag och en svår sorg. I somras förlorade de barnet som de väntade, under dramatiska former.

Meghan stod och bytte blöjor på sonen Archie, 1, en morgon som alla andra, när hon plötsligt kände att något var allvarligt fel:

– Det var som en skarp kramp i magen och jag föll ihop på golvet med min son i famnen, säger Meghan, som själv skriver om tragedin i New York Times.

– Och i samma ögonblick som jag höll om mitt första barn, så visste jag att nu hade jag förlorat mitt andra.

Meghan Markle – sorgen efter missfallet

Meghan Markle Hertiginnan Meghan Prins Harry Missfall Achie Windsor Mountbatten
Nyheten om Meghans missfall har väckt enorm uppmärksamhet. Men framför allt är det en tragedi för henne och prins Harry.

Meghan befann sig hemma i villan i Santa Barbara när hon kollapsade och hon fördes akut till sjukhus. Harry fanns vid hennes sida och hans förtvivlan var enorm. I sin djupt känslomässiga krönika beskriver Meghan hur de krossades av sorgen och hur han försökte få dem båda att något så när hålla ihop.

Annons

Prins Harrys tårar efter Meghans missfall

– Jag låg där i sjukhussängen och kramade min mans hand. När jag kysste hans knogar var de blöta av våra tårar. Så låg jag där och stirrade på de kalla vita väggarna och försökte förstå hur vi någonsin skulle kunna läka efter detta.

Meghan Markle Hertiginnan Meghan Prins Harry Santa Barbara Missfall
Meghan och prins Harry i sitt hem i Santa Barbara.

Nu, snart fyra månader senare, är sorgen fortfarande rå. Meghan, 39, och prins Harry, 35, sörjer barnet som de miste, men Meghan skriver också om läkning:

– Att förlora ett barn är en närmast outhärdlig sorg. En sorg som många tvingas gå igenom men som få pratar om. Men – och det har vi själva fått erfara – när någon frågar hur vi har det, och när någon verkligen lyssnar till svaret, med varmt hjärta och öppet sinne, så blir bördan lättar att bära, för oss alla.

Foto: TT.

Annons