Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates privata brev läckt – kommer med nyheter om sitt tillstånd

11 jun, 2024, 16:00 
Albin Bramstedt
Prins William och prinsessan Kate.
Prins William och prinsessan Kate har under det senaste året kämpat mot Kates cancer.Mega
Det har nu framkommit att Kate skrivit ett privat brev där hon förklarar sin situation – kommer med ett positivt besked.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Det började redan tidigare i år, närmare bestämt i januari. Storbritanniens prinsessa Kate hade genomgått ett allvarligt medicinskt ingrepp och sedan inte synts till med kungafamiljen under ett par veckor.

Sedan började det brittiska kungahuset publicera bilder på Kate, vilket lugnade hennes följare. Men kort efter det blev det känt att bilderna som publicerades var retuscherade.

Prins William och Kate.
Den 22:e mars gick Kate ut med det tragiska cancerbeskedet.SplashNews.com

Situationen blev konstig och diffus, vilket gjorde hovet tvunget att kommentera läget. Kate gick då, den 22:e mars, ut med den tragiska nyheten att hon har cancer, vilket gjorde att historien fick en helt ny vändning.

Annons

Där har vi varit under en längre tid. Fram tills nu, för Kate har i ett hoppfullt brev kommenterat situationen.

Hoppas kunna representera gardet snart

Prinsessan Kate har sedan i december 2022 varit överste för det irländska gardet. 2023 var första gången hon deltog i den stora Saint Patrick's Day-paraden i den engelska staden Aldershot. Saint Patrick's Day är en religiös och kulturell högtid som hålls den 17 mars varje år.

Men i år kunde hon av förklarliga skäl inte närvara.

Prinsessan Kate.
Kates brev osar optimism för framtiden.SplashNews.com

Så varför ta upp högtiden? Jo, tidningen Newsweek rapporterar nämligen att Kate skrivit ett brev till det irländska gardet.

Annons

”Jag hoppas att jag kommer att kunna representera er igen väldigt snart”, skriver Kate.

Brevet ska ha lästs upp inför de soldater som tillhör gardet.

Känner en enorm stolthet

Det är en prinsessa som är märkbart berörd av situationen.

"Jag skriver till er för att låta er veta hur stolt jag är över hela regementet inför Colonel's Review och Trooping the Colour", skriver prinsessan.

Hon fortsätter, i det långa brevet:

"Jag uppskattar att alla på Trooping the Color i år har tränat i månader och ägnat många timmar för att säkerställa att deras uniformer och övningar blivit perfekta. Att vara er överste är fortfarande en ära och jag är väldigt ledsen över att inte kunna göra en honnör vid Colonel's Review. Vidarebefordra mitt förlåt till hela regementet. Hälsa lycka till till alla inblandade", avslutar prinsessan.

Prinsessan missar nämligen paraderna som har hållits eller kommer hållas under de kommande veckorna. Men det är ändå hoppfullhet som genomsyrar breven.

Annons