Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skilsmässan skakar kungafamiljen – bekräftar det tråkiga beskedet

10 jun, 2024, 13:00 
Albin Bramstedt
Charles Spencer och prins Harry.
Dianas bror Charles Spencer och prins Harry.Shutterstock Editorial
I helgen bekräftades det kungafamiljen inte ville höra – paret har nu skiljt sig.
Annons
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

De senaste åren har varit tuffa för den brittiska kungafamiljen. Förra året handlade mycket om att sörja drottning Elizabeth, som dog den 8:e september 2022. Hon blev som känt 96 år gammal.

Tidigare i år drabbades det brittiska kungahuset av två tragiska cancerbesked. I februari gick hovet ut med att kung Charles, 75, drabbats av sjukdomen.

Prins Harry, William och Charles Spencer.
Det brittiska kungahuset har under året skakats av sjukdomsfall.Pool

Bara en dryg månad senare kom samma nyhet ut om prinsessan Kate, 42. Det brittiska hovet kämpar verkligen med båda dessa, men har under de senaste månaderna kommit ut med nya besked om bland annat Kates hälsostatus.

Annons

Men nu kommer hovet ut med ett nytt tråkigt besked – om en relation som tyvärr tagit slut.

Polisen tillkallades

För i helgen, under lördagen mer specifikt, bekräftade Dianas bror Charles Spencer att han och Karen Spencer, 51, valt att gå skilda vägar. Detta efter nästan 14 år ihop.

Paret träffades på en blind date 2010 och gifta sig ett år senare. Det var Charles tredje fru och har tidigare varit gift med Victoria Lockwood och Caroline Freud.

Totalt har han sju barn med sina tidigare partners.

Charles och Karen Spencer.
Paret har nu valt att gå skilda vägar.ROTA

Men under lördagen tog det alltså slut med Karen och i förra veckan rapporterade Hello magazine att polisen behövde komma till Diana och Charles Spencers familjehem efter en "osannolik" händelse, som dock inte hade med uppbrottet att göra.

Annons

Charles och Karens liv ihop

Paret träffades som sagt 2010 i Los Angeles. Där hade de blivit utvalda för att gå på en blind date – en date där man träffar en okänd person – med varandra.

Paret fick en dotter ihop, Charlotte Diana Spencer, som de fick 2012 och som de har fostrat på gården Charles och Diana växte upp på, enligt Hello magazine.

Karen saknades också när den dåvarande maken släppte sina memoarer, tidigare i mars. Så det var kanske inte helt oväntat att någonting inte riktigt stämde mellan dem.

Annons