Kates superlyxiga knytblus – kolla in prislappen!

Kate i lila knytblus

Hertiginnan Catherine tycks ha fått upp smaken för knytblusar! Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon vet mer om hennes senaste!

Knytblusen har aldrig varit mer aktuell. Det senaste åren har plagget, genom kanske primärt Sara Danius snille och smak, gått från att vara tråkigt och gammaldags till att bli en symbol för kvinnokamp, förändring och frigörelse.

Sara Danius eget intresse för knytblusen, som plagg, började, enligt henne själv, som ”en kul grej”.

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong, har Sara berättat för ELLE.

Kate i knytblus

Kate i knytblus och vida byxor.

Knytblusens historia

Knytblusen har funnits i många former genom åren, men fick sitt stora genomslag som modetrend under slutet av 70- början av 80-talet. Anledningen var att allt fler kvinnor i västvärlden började arbeta inom tjänstemannasektorn och därför behövde kläder som kunde passa in i den tidens kontorslandskap. Knytblusen var ett sätt att fortsätta se feminin men samtidigt också professionell ut.

Också i kungliga sammanhang är knytblusen oerhört populär. Kronprinsessan älskar sina många knytblusar och har flera varianter och färger i den kungliga garderoben. Häromdagen bar hertiginnan Catherine det klassiska plagget. I en lyxig version! Kates blus kommer från Gucci, (länk till butik) den saftiga prislappen kan du se om du klickar på länken! Den finns även i en grön kulör.  (länk till butik)

Kate matchade blusen med vida svarta byxor och skor från Gianvito Rossi.  (länk till butik)

Klicka hem Kates outfit

 

Knytblus Gucci

Knytblus från Gucci. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Byxor från Filippa K

Vida byxor från Filippa K. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Gianvito Rossi

Skor från Gianvito Rossi. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Läs mer:

Kronprinsessan Victorias randiga knytblus – tillbaka i butik

Stylingtricket! Så förnyar Victoria den klassiska knytblusen

Här klickar du hem Victorias supersnygga statementblus

Så inspireras Meghan av Kate (och svärmor Diana) – se bilderna

Beautyprodukterna som Kate älskar att använda!

4 produkter som fixar Kates fantastiska hårsvall

Foto: TT