Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victorias lyxköp – för 4 miljoner

09 feb, 2022, 20:00 
Visste du att kronprinsessan Victoria och prins Daniel är stolta ägare till en flytande dyrgrip?
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

För tre och ett halvt år sedan shoppade de loss och köpte sig en mångmiljonbåt av märket Nimbus – närmare bestämt en Nimbus 365 Coupé. Något som Allt om kungligt var först med att berätta.

Nimbus 365 Coupé
Om somrarna är det ombord på en sådan här båt som kronprinsessfamiljen kryssar sig fram längs Sveriges kust.

Men kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde inte någon trång racer, utan en barnvänlig familjebåt med gott om plats för prins Oscar, 5, prinsessan Estelle, snart 10, och hunden Rio, 2. Alla tre självklart iförda flytväst när de befinner sig ombord.

Annons

Kronprinsessfamiljen åkte själva till Göteborg sommaren 2019 för att hämta sin nya flytande sommarstuga och sedan dess har de varje sommar fått folk att tappa hakan när de har gjort sina strandhugg och dykt upp någonstans längs kusten.

Som när de plötsligt klev i land i Kyrkesund på Tjörn – eller när de bunkrade mat i den lokala ICA-butiken i Loftahammar utanför Västervik.

Eller som här, när de kom i båt till Stallmästargården i Stockholm, och prins Daniel sedan klev i land med flytvästen under armen.

Säkerhetspoliserna är inte med ombord, utan följer efter i en egen båt. Stor frihet alltså för den här kungliga familjen som annars är så påpassade i alla lägen.

Så mycket kostade Victorias och Daniels båt

Men prislappen är därefter. För smakar det så kostar det – hela fyra miljoner kronor i det här fallet.

Men då har Victoria och Daniel fått en robust familjebåt, tio meter lång och tre och en halv meter bred. Åtta personer får plats ombord och sex av dem kan övernatta. Det finns wc, glasat soltak som går att öppna och ett mindre pentry där Victoria och Daniel kan slänga ihop semesterlunchen.

Annons
Nimbus 365 Coupé Interiörbild Så ser det ut i kronprinsessan Victorias och prins Daniels båt
Så här ser det ut ombord i kronprinsessan Victorias och prins Daniel lyxbåt Nimbus 365 Coupé.
Den största sovhytten ombord. Lyxigt så det förslår!
Annons

Foto: TT, Henrik Ljungquist/Nimbus.

Annons