Kronprinsessan Victorias okända relation till Marcus Oscarsson

TV4:s Marcus Oscarsson Kronprinsessan Victoria

Det är inte många som har koll på kronprinsessan Victorias privata koppling till TV4-profilen Marcus Oscarsson!

Kronprinsessan Victoria, 43, är känd för sitt nätverkande – och för sitt coola kontaktnät. Och där hittar man överraskningar!

När hon sitter hemma i tv-soffan på Haga och tittar på Nyhetsmorgon eller TV4-Nyheterna kan hon nämligen kolla in en gammal bekant: Fyrans politiske expertkommentator Marcus Oscarsson, 44. En av kanalens mest färgstarka profiler, känd för att kunna förklara de komplicerade turerna i det amerikanska presidentavalet för precis vem som helst. Men också en hängiven hobbyfiskare som tagit SM-brons i pimpelfiske.

Så känner kronprinsessan Victoria TV4:s Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson TV4 Kronprinsessan Victoria

2020 utsågs Marcus Oscarson till femte mäktigast på sociala medier av Medieakademins Maktbarometern.

Deras relation går långt tillbaka i tiden, närmare bestämt till åren 2006 och 2007. Victoria hade just fyllt 29 och som ett led i den så kallade ”drottningskolan” började hon på höstterminen det läsåret på Utrikesdepartementets diplomatprogram: Ett två terminer långt traineeprogram som förbereder blivande svenska diplomater för ett arbete i UD:s tjänst, både i Stockholm och i utlandet.

Det var 960 som sökte, men bara 20 som kom in, och en av Victorias nya kurskamrater var just den ett år äldre Marcus Oscarsson.

Kronprinsessan Victoria och Marcus Oscarsson på UD:s diplomatprogram

Kronprinsessan Victoria Marcus Oscarsson UD:s diplomatprogram 2006-2007

Kronprinsessan Victoria med sin klass: Kursarna vid UD:s diplomatprogram i september 2006.

LÄS MER: Daniels syster dök plötsligt upp med Victoria!

I juni året därpå var det dags för examen – och sedan gick kronprinsessan Victorias och Marcus Oscarssons karriärvägar som bekant åt skilda håll.

Kronprinsessan Victoria Marcus Oscarsson UD:s diplomatprogram 2006-2007

Sista dagen med gänget: Här hade kronprinsessan Victoria och hennes klasskamrater på diplomatprogrammet precis tagit examen.

Om de har någon kompisrelation i dag är inte känt, Marcus Oscarsson håller hårt på sin privata sfär. Men kronprinsessan är ju känd för att vara omtänksam och hålla kontakten, och vännerna är också något som den hårt arbetande Marcus Oscarsson prioriterar:

– Vad ska man göra när man inte jobbar? Jag gillar att vara på gymmet och att jogga och att umgås med vänner, sa han 2016 i en lång intervju med tidningen Café.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias vänner i jätteskandal

LÄS MER: Se bilderna! Anna Westlings hemliga bröllop – Victoria gäst

LÄS MER: Drottning Silvias innersta krets – så lever de idag

Foto: TT.