Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen drabbad av stroke – fick föras till sjukhus med ilfart

16 dec, 2021, 08:23 

Kung Konstantin fick föras till sjukhus efter att ha drabbats av en stroke.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Grekerna vaknade till en väldigt tråkig nyhet! Exkung Konstantin fick föras med ilfart till sjukhus i hemstaden Aten rapporterar grekiska medier. Där konstaterades det att kungen drabbats av en stroke.

81-åringens tillstånd ska vara stabiliserat, men många minns att Konstantin fick en stroke så sent som för fyra år sedan. Den tog hårt på hans kropp och numera sitter den stolte mannen i en rullstol.

Kungen fick en stroke

Kung Konstantin sitter numera i rullstol.

Konstantin har levt ett turbulent liv. 1967, när hans hustru, drottning Anne-Marie, var höggravid med sitt andra barn, tog militärjuntan över makten i Grekland. En månad senare föddes kronprins Pavlos och familjen tilläts bo kvar i landet med kravet att kungen aldrig skulle blanda sig i politiken. Men i december samma år genomförde Konstantin ett misslyckat kuppförsök.

Annons

Han och familjen tvingades fly landet och levde i exil i 46 år. Majoriteten av den tiden tillbringades i Hampstead i England, där Konstantin, Anne-Marie och deras fem barn levde.

Tvingades leva i exil i många år

2013 fick Konstantin och Anne-Marie äntligen flytta tillbaka till Grekland efter alla år i utlandet. Men Konstantin har aldrig gjort några anspråk på tronen efter monarkins avskaffande.

– Om det grekiska folket beslutat sig för att de vill ha en republik, då ska de få ha det och njuta av den i ro, har han sagt i en intervju.

Senaste gången vi såg Konstantin i offentligheten var i oktober, när hans yngste son Philippos gifte sig med sin kärlek Nina Flohr i Aten.

Annons