Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens beslut för Victoria efter tystnaden – nu blir det ändring

22 maj, 2023, 06:00 
Nu har kungen fattat ett beslut som ändrar tillvaron för kronprinsessan,
Annons
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Hovet: Så mår Leonore nu • Victorias otroliga glädjebesked • Kungens comeback efter sjukdomen – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Kungafamiljen jobbar hårt, året runt. Till och med på julafton går det att klämma in lite jobb innan det är dags för Kalle Anka.

Men de senaste dagarna har det skett ett skifte – vi har inte sett röken av varken kronprinsessan Victoria eller kungen. Nu blir det ändring på det.

Kusliga tystnaden från kungafamiljen

Det har ju varit långhelg, och förmodligen har kungafamiljen faktiskt också fått njuta av solen. Kikar man in i den kungliga kalendern har nämligen inte kronprinsessan Victoria haft ett uppdrag sedan tisdagen den 16 maj!

Faktum är att samtliga medlemmar i familjen inte haft något officiellt inbokat på ett bra tag. Senast var kungaparet (och hunden Brandie) på plats på Solliden för att inviga den konstutställning som går att besöka på slottsträdgården.

Annons

Med största sannolikhet är det också just där, på deras älskade Öland, som ledigheten tillbringats.

Det går inte heller någon nöd på prinsparet, som ju har hela sex hem att botanisera bland. På hovets hemsida avslöjas faktiskt en favorit:

"På sin fritid tillbringar Prinsen och hans familj mycket tid i ett fritidshus i Södermanland."

Det handlar givetvis om prinsparets privata fastighet, en vacker 1800-talsgård utanför Trosa.

Prins Carl Philips fritidshus i Södermanland
Ett av prinsens sex hem.

Förändringen för kronprinsessan Victoria – efter en vecka

Välförtjänt med ledighet – även om hovet ofta påpekar att det som skrivs in i det kungliga schemat inte är allting kungafamiljen jobbar med.

Men nu blir det ändring på det, ledighet eller ej. Kronprinsessan Victorias schema är nämligen fullbokad, så det är bäst att hon vilat upp sig rejält under den gångna veckan.

Den inleds med pompa och ståt under tisdagen när Polarpriset ska delas ut på Grand Hotel i Stockholm, och dagen därpå åker hon med prins Daniel till Västerås för att fira Rudbeckianska gymnasiets 400-årsjubileum.

Redan på torsdag är det en ny stad som ska besökas, då det är dags för två dagar i Göteborg. Som hon jobbar, vår duktiga kronprinsessa!

Kronprinsessan Victoria på Polarpriset 2022
Kronprinsessan Victoria på Polarpriset 2022. I år dyker hon dock upp utan Daniel – för första gången.

Foto: TT

Annons