Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens nya beslut för prinsessan Sofia – efter ovanliga beteendet

15 dec, 2022, 13:30 
Prinsessan Sofia och kungen

Nu är det nya bud för prinsessan Sofia.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!Brand logo
Alla prinsessan Sofias vackraste galaklänningar!

Våra kungligheter har fullt upp, och deras kalender fylls ständigt på med nya uppdrag och tillställningar att medverka på.

Kikar man närmare på prinsessan Sofia schema går det att avläsa en tydlig ändring – kungen har fattat ett beslut.

Hovets besked efter prinsessan Sofias ovanliga beteende

Det var förra året som Svensk Dam rapporterande om prinsessan Sofias ovanliga beteende. Hon saknades nämligen vid prins Carl Philips sida när det var dags för den årliga Idrottsgalan – något som inte tillhör vanligheterna.

Åren dessförinnan var det en självklarhet att medverka, så många tittade nog lite extra på bilderna från kvällen och undrade vart hon egentligen höll hus. Inte är det heller konstigt. På sju år hade prinsessan Sofia bara missat Idrottsgalan två gånger.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Idrottsgalan 2020
Senast Sofia var på Idrottsgalan, 2020.

Detta var samtidigt som hon var gravid med lill-prinsen Julian, och det närmade sig födsel. Men inte var det graviditeten som stoppade henne. När Svensk Dam kontaktade hovet var svaret tydligt:

– Eftersom Idrottsgalan är helt digital i år (till följd av pandemin, vår anm.) så kan prinsessan Sofia – liksom hela kungafamiljen – följa den på TV. De som medverkar med tal i samband med prisutdelningen är prins Daniel och prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2020 i en grön klänning
Snacka om glammig – så vacker!
Annons

Kungens beslut för prinsessan Sofia

Men i år nås vi av glädjande besked – prinsessan Sofia är tillbaka! I den kungliga kalendern ser vi att prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia alla kommer befinna sig i Avicii Arena den 16:e januari.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Idrottsgalan 2018
Prinsparet på Idrottsgalan 2018. Snart är det dags igen!

I år sker det ju också en drastisk förändring. Kristin Kaspersen som lett galan i flera år kommer lysa med sin frånvaro, och istället är det Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg som håller ställningarna.

– Kort så är det så att jag känner att jag gjort galan i totalt 11 år och efter att ha gjort hälften av alla idrottsgalor kände jag mig klar. Kom till en punkt där jag kände att jag inte utvecklas i programmet längre och jag tror att även idrottsgalan behöver nytt, kommenterar Kristin beslutet till Svensk Dam i ett mejl.

Foto: TT

Annons