Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Läckta dagboken avslöjar – prinsessan Sofias hemliga partyliv

30 jan, 2021, 16:00 
AvLinus Brännström
Prinsessan Sofia lever numera ett välordnat familjeliv i Villa Solbacken på Djurgården. Men annat var det åren innan hon träffade prins Carl Philip – då flödade champagnen i jetsettillvaron i USA, där hon festade med Hollywoodstjärnor.
Här är prinsessans egna ord om det hemliga partylivet.
Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!Brand logo
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

“Vi byter om! Plötsligt var vi oskulder igen men dessa togs snabbt av vår första Margarita. Nu var vi tillbaka i gamla skor igen. Kvällen blev galen men för en gångs skull inte bara på grund av oss. Vårt sällskap av tre svenska killar var redan riktigt dragna när de anslöt sig. Nu började snurrandet. Not in our heads. Killarna vill bugga. Varför alltid bugg?! Med brådskande steg stegade vi iväg från vårt dansande sällskap och då sprang vi rakt in i famnen på Chandler Bing (Matthew Perry)! Killen i Vänner. It looked like he had a bad hair day.”

Så skriver prinsessan Sofia, som då “bara” var Sofia Hellqvist, i ett av de många “Sex and the city”-doftande blogginlägg från New York som hon och väninnan Camilla Sundman delade med sig av på sajten Nattstad.

Gregory Nanderd och Sofia på en efterfest för "Paradise hotel". Foto: TT

Sofias jetsetliv i New York

Sofia och Camilla deltog tillsammans i dokusåpan “Paradise Hotel” 2005 och flyttade sedan till New York där den blivande prinsessan till en början försörjde sig på ströjobb – samtidigt som hon levde ett jetsetliv där champagnen flödade.

Annons

Flera av inläggen har tidigare publicerats i Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwalls bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung” från 2014. I boken berättar han också om hur han själv lärde känna Sofia då han var Expressens USA-korrespondent – bland annat bjöd hon in honom till den exklusiva nattklubben Marquee där hon jobbade som värdinna.

För att bli insläpp behövde man antingen stå på en VIP-lista eller köpa en plats vid ett drinkbord – för minst 7 000 kronor.

Jobbet på den exklusiva klubben öppnade många glamourösa dörrar. I blogginläggen på Nattstad berättade Sofia och Camilla om telefoner som ständigt piper med inbjudningar till tillställningar som vanligt folk bara kan drömma om:

“Vår trio drog vidare till Lotus där Mark visar ’the secret room’. Många kända namn har gjort skandaler där som aldrig lämnat dess rum. Våra läppar är förseglade. Sista stoppet för kvällen var Dubbel 7 där mest modefolk och modeller hänger.”

Sofia umgicks på den tiden med Camilla Sundman, här på bild med Olinda Castielle. Foto: TT

Sofias fester med superkändisarna

Samtidigt stötte Sofia på mängder av superkändisar – under åren i USA träffade hon på alla från Lindsay Lohan till Mark Wahlberg.

Annons

I blogginläggen på Nattstad kan man läsa:

“Den italienska restaurangkedjan Cipriani har en medlemsklubb kallad Cipriani Upstairs nere på West Broadway and Broome. Här kommer du bara in om du har rätt kontakter och bra attityd.

Just denna kväll firade Mark Wahlberg sin födelsedag där. Han var lugn och soft! Det var inte vi.

Vi roade oss med vårt gäng, sjöng karaoke och rockade stående på sofforna. Här ber vakterna dig aldrig att kliva ner som de gör i Sverige. Är du på gott humör gör det inget att du med stilettklackar hoppar på deras fina inredning.”

Sofia och hennes vänner festade bland annat med Mark Wahlberg.

Lyxuppvaktningen från rika män

Sofia och Camilla berättade också om osannolika uppvaktningar från män – som “gubben” som ständigt försökte locka med dem till sin lyxyacht i Miami och envisades med att skicka över champagne till deras bord. Eller de två män som fick “storhetsvansinne” under ett restaurangbesök och skickade över sju blombuketter innan de sprang ut för att köpa smycken till Sofia och hennes väninna hos närmaste juvelerare.

Annons

“OBS. Desperata! De bjöd alla i baren på en runda och gav managern på stället en ros. Shyssta grabbar”, förklaras det i blogginlägget.

Under en vecka i exklusiva The Hamptons på Long Island fick Sofia, till sin stora förtjusning, också träffa Hollywoodstjärnan Johnny Depp:

“En galen dag, många händelser vi inte ens kan beskriva med ord gav oss en rolig kväll. Vi vimlade runt lite här och var i natten och avslutade på stället The Door. Där satt vår man, han som de flesta tjejer har fantiserat om någon gång, Johnny Depp!! Wow, många har man träffat men han e vår absoluta elit.”

Prinsessan hann även med att träffa Johnny Depp!

Sofia beskriver också hur hon och Camilla efter en festnatt i New York hoppar in i en Rolls Royce – med hiphopmogulen Sean Combs, även känd som Puff Daddy och Diddy.

Annons

“Utan att tänka drog vi Down Town med några vänner för att shake our asses. När vi var på väg hem stannade en Rolls Royce oss. P Diddy. Han ville att vi skulle följa med till studion för lite sena arbetstimmar. Passade utmärkt eftersom hans studio, Sony Music, ligger next door till vår lägenhet. Vi lyssnade på hans nya album och surfade på Internet.”

Sofia var vacker redan då!

Sofia och vännen fick nog av män

Samtidigt verkade Sofia och Camilla få nog av män och delade med sig av sitt “nya mantra”:

”Livet går upp och ner, ibland orkar man inte mer. Man leds av ett hopp, fram tills en klarhet säger stopp. Vad var det han gav? Screw you, I don’t need your love. Bara fortsätt att tralla. Ville ändå bara innanför din bralla. Starkast är jag själv. Behöver absolut ingen hjälp. Nu är jag uppe på toppen. Hehe, skulle kunna bita av dig snoppen.

Annons

Det här är vårt mantra, Kopiera och Citera! Vi är absolut inte bittra, vi har nu bara något bättre hittat. Okej, vi tar en paus från killar. Eller i alla fall de emotionella.”

Prinsessan Sofia har för länge sedan lämnar partylivet bakom sig och gift sig med sin stora kärlek – prins Carl Philip. Se så fina de är! Foto: TT

Slutade som en saga – med prinsessbröllop

Men några år senare var pausen uppenbarligen slut – då träffades Sofia och Carl Philip för första gången via gemensamma vänner och känslor började svalla.

Vid det laget hade hon lämnat partylivet bakom sig och bland annat utbildat sig till yogalärare innan hon startade ett eget yogacenter i New York. Hon utförde senare också volontärarbete i Ghana och 2010, samma år som relationen med prinsen till slut blev offentlig, var hon med och grundade insamlingsstiftelsen Project Playground.

Resten är som bekant historia – bröllopet 2015, inflyttningen på Villa Solbacken, sönerna prins Alexander och prins Gabriel och ett tredje barn på väg.

Annons