Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine har fått nog – misstankarna visar sig stämma: "Hennes egna beslut"

29 jan, 2024, 06:30 

Prinsessan Madeleine har en stark vilja.

Annons

Det blev rubriker runt om i hela landet – och Europa – när hovet i fjol lät meddela att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill planerar att permanent flytta hem till Sverige.

Sedan dess har mycket hänt. Flytten har skjutits upp, vilket fått kungafans runt om i världen att undra: när kommer Madeleine hem?

Samtidigt är en hovexpert övertygad om Madeleines känslor inför flytten.

Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan MadeleineBrand logo
Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine

Därför flyttar prinsessan Madeleine hem till Sverige efter alla år

Prinsessfamiljen har levt utomlands i drygt tio år, med kortare Sverige-visiter. Efter att ha bott i New York, Florida och London var det slutligen dags för Madeleine att komma tillbaka hem.

Här väntar hennes våning i Hovstallet i Stockholm, en femrummare i toppskick, som renoverades år 2014 för 6,8 miljoner kronor.

Annons

Den ligger bara ett stenkast från Madeleines alla favorithak i Stockholm där hon kan luncha med sitt tjejgäng, barnen har nära till stans bästa skolor och familjen bor runt knuten. En verklighet som Madeleine saknat de senaste tio åren, menar hovexperten och Svensk Dams krönikör Herman Lindqvist.

– Hon längtar hem till Sverige och vännerna - men det är också i sista minuten för att hennes barn ska kunna växa upp som svenska barn, samtidigt har hennes föräldrar blivit allt äldre. Hon vill nog vara nära familj och vänner innan det är för sent, har han sagt till Svensk Dam.

Hovstallet i Stockholm
Madeleine och Chris nya hem står och väntar på kungliga gäster.

Misstankarna om Madeleine stämmer – experten bekräftar

Trots att flytten initialt skulle äga rum kring förra sommaren, bor familjen fortfarande kvar i Florida och flytten väntas ske 2024. När hovet meddelade att flytten skjuts upp, höjde många på ögonbrynen.

Annons

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall menade på att det var Chris som stoppade flytten:

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Jag vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor.

Ja, många är överens om att det förmodligen inte är Chris som längtat efter Sverige. Dessutom spekulerades det om att det var kungen som bett Madeleine flytta hem, något som Herman Lindqvist skarpt dementerade:

– Det tror jag inte. Han känner till hennes starka vilja.

– Det är Madeleines egna beslut. Ingen har någonsin kunnat driva henne till något hon inte vill.

Foto: TT

Annons