Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine i tårar efter händelsen på slottet – trots att alla kollar

19 nov, 2023, 15:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine är omringad av folk – ändå kan hon knappt hålla tillbaka tårarna.
Annons
Madeleine nobbar Nobel – i Sverige • Sprickan total: Harry inte bjuden till Charles fest • Chris nya miljonsmäll – 3 kungliga snackisar från vecka 45!Brand logo
Madeleine nobbar Nobel – i Sverige • Sprickan total: Harry inte bjuden till Charles fest • Chris nya miljonsmäll – 3 kungliga snackisar från vecka 45!

Vi är vana att se kungligheterna eleganta, professionella – ja, på det stora hela oåtkomliga. Men sanningen är att de ju bara också är människor.

Det har blivit särskilt tydligt några gånger genom åren – som när Madeleine, och andra i kungafamiljen, gråtit.

I Madeleines fall hände det faktiskt för inte alls länge sedan. Bara för några månader sedan blev hon påkommen tårögd på slottet.

Prinsessan Madeleine tårögd på slottet

Ofta kan det gå lång tid mellan att vi ser Madeleine i Sverige. Hon bor ju faktiskt fortfarande i USA (även om det snart ska ändras).

Annons

Sist prinsessan var här var i september och det av bra anledning. Pappa kungen firade ju 50 år på tronen på storslaget vis.

Kungligheter från hela Norden var på plats för att delta i festligheterna. Ett särskilt starkt ögonblick var när kronprinsessan Victoria höll tal.

– Den starka pliktkänslan som driver dig är säkert lite gammaldags, men också helt nödvändig för att klara den uppgift som du fick axla vid så unga år, sa Victoria bland annat.

– Var kommer den pliktkänslan ifrån? Det är klart den handlar om din personlighet din karaktär – men jag tror också det handlar om en djupare insikt att vara en del av något som är större än en själv – en länk i en lång kedja.

Annons

Kronprinsessan avslutade med att tacka sin pappa och det han gjort för sitt land, familj och för henne själv.

Ord som inte lämnade någon oberörd. Drottning Silvia torkade bort flera tårar under talet:

Drottning Silvia torkar bort en tår

Och även prinsessan Madeleine hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Hon satt helt blank i ögonen när kameran svepte förbi.

Prinsessan Madeleine tårögd

Sofia och Victoria med tårar i ögonen

Det är ovanligt men visst händer det att kungligheter öppet gråter. Vi minns till exempel väl när Sofia var på sitt första kungliga uppdrag i Älvdalen och blev överväldigad av folkets stöd:

Annons
Prinsessan Sofia håller tillbaka tårarna

Tidigare i år såg vi också Victoria nära tårar när hon var med i TV4:s Tronen och hon fick se sitt egna tal till sin pappa på hans 70-årsdag:

– Mm, jag blir lite rörd av det lilla klippet, sa hon då med blanka ögonen.

Kronprinsessan Victoria tårögd

Foto: TT, Skärmdump SVT, Skärmdump TV4

Annons