Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine i tårar – här tar känslorna över

01 jan, 2024, 18:00 
Prinsessan Madeleines känslor tog över – medan tv-kamerorna fångade allt.
Annons

2024 är här, och snart är det dags för kungligheterna att kicka igång det nya arbetsåret. Men först, lite välförtjänt vila! Och då passar det ju alldeles utmärkt att titta tillbaka på det kungliga superåret 2023.

I TV4:s årssammanfattning Kungahuset, som leds av Anders Pihlblad, fångas prinsessan Madeleine på film – mitt i en känslostorm.

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningenBrand logo
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Kungens superår 2023 – firades hela året

2023:s allra största kungliga händelse var givetvis att vår kung firade 50 år på tronen. Det var ett firande som kickade igång redan i januari, med det första av kungaparets länsbesök! Under hela året besökte de alla 21 län, för att möta folket och blicka tillbaka på sin tid på tronen.

Annons

Ja, feststämningen genomsyrade hela året, men det var ju först i september som det drog igång på riktigt. Den 15:e september 1973 tillträdde kungen tronen, så det blev fest i dagarna fyra!

Drottning Margrethe och kung Carl Gustaf under jubileumsbankett på slottet
Kungen hade sin kusin drottning Margrethe som bordsdam under banketten.

Allra mest fest blev det självaste jubileumsdagen. Det var allmän flaggdag, och inleddes med Te Deum i Slottskyrkan. På kvällen bjöd kungen in till jubileumsbankett på slottet. Där närvarade kungligheter och statschefer från hela Norden, och kronprinsessan Victoria höll ett tal till sin pappa som inte lämnade ett öga torrt.

Annons

Prinsessan Madeleines tårar på slottet – efter kronprinsessans ord

– Pappa. Jag minns så väl hur det var att ta rygg på dig – i skidspåret och på vandringsleden. Jag minns hur tryggt det kändes för mig som barn, sa kronprinsessan i talet.

– Samma trygghet känner jag i dag som vuxen, när jag följer dig i din gärning som Sveriges kung.

Kronprinsessan Victoria håller tal

Det var ett känslosamt tal, där hon hyllade sin hans gärning både som kung, pappa och förebild. Kvällens huvudperson, kungen, som inte direkt är känd för att ha känslorna utanpå, såg onekligen rörd ut. Drottning Silvia torkade bort flera tårar.

Annons

Och då panorerar kameran till prinsessan Madeleine, ett klipp vi ser i TV4:s Kungahuset. Prinsessan är också märkbart tagen av sin systers ord, och sitter helt blank i ögonen. Så mycket känslor!

Prinsessan Madeleine lyssnar på kronprinsessan Victorias tal med blanka ögon

Foto: TT/TV4

Annons