Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines kontroversiella val för hunden Oreo – beslutet väcker frågor

13 jun, 2024, 07:04 
Vendela Lönnqvist
Ola Axman/Svensk Damtidning
Prinsessan Madeleines beslut med hunden Oreo väcker kontroverser!
Annons

Dagen är kommen!

Prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne klev strax efter sju denna morgon av flyget som tagit dem hela vägen från New York till Stockholm.

EXKLUSIVT: Här landar prinsessan Madeleine och barnen i Sverige!Brand logo
EXKLUSIVT: Här landar prinsessan Madeleine och barnen i Sverige!

Madeleine flög ekonomiklass

Deras resa var dock längre än så. Från Florida tog de ett inrikesflyg till New Yorks ena flygplats Newark, för att sätta sig på utrikesflyget till Madeleines hemstad.

Men det var inte den lyx och flärd som Madeleine reste med under inrikesflyget till New York som många tror. Enligt uppgifter till Expressen ska hon och barnen ha rest i ekonomiklass, placerade långt bak på flygplanet och utan mat inräknat.

Under finare förhållanden flög de den sju timmar långa resan till Svearike – och landade prick en minut i sju under torsdagsmorgonen.

Annons

Första bilderna på Madeleine vid ankomsten till Sverige

Svensk Damtidning var på plats för att fånga det historiska ögonblicket, då Madeleine flyttade hem till Sverige för första gången på 14 år.

Ola Axman/Svensk Damtidning

På de exklusiva bilderna kan vi se hur Madeleine och hennes tre barn tar sina första kliv ut i deras nya hemland. Det är en till synes glad Madeleine som hälsar på personalen som står och väntar vid bilarna nedanför gaten.

En person som däremot lyser med sin frånvaro är Chris O'Neill. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare förklarat för Expressen att familjen kommer flytta i etapper, vilket kan tolkas med att Chris alltså landar senare i Sverige.

Madeleine bär hunden Oreo i väskan

Men det är ytterligare en familjemedlem som syns tätt intill Madeleine – nämligen hunden Oreo, som prinsessan bär i en hundväska.

Annons

Ett något kontroversiellt val av vår kära prinsessa, det finns nämligen en hel del regler och stadgar som gäller när man ska bära sin pälskling i en väska.

Ola Axman/Svensk Damtidning

Först och främst gäller det att se till att väskan är tillräckligt stor för hunden. Den måste också vara lämplig för att uppfylla flygbolagens eller transportföretagens krav vid en flygresa.

Den väska som Oreo sitter i ser däremot ut att vara av lagom storlek, och det är ju tydligt att det är en hundväska och inte vilken väska som helst.

Frågorna kring Madeleines hundar

Men prinsessfamiljen har ju två små fyrbenta krabater, och hunden Teddy syns inte till någonstans på bilderna.

Innan flygresan till Sverige kom uppgifter från Expressen om att bägge hundarna tvingades resa från Florida till New York, alltså 200 mil, via bil. De fick alltså stanna på marken medan resten av familjen tog fågelvägen till "the big apple".

Anledningen till att man valde bort att låta hundarna flyga inrikesflyget från varma Florida är att lastutrymmena kan bli för heta, och det passar inte ett par pälsklädda husdjur.

Men det verkar som att bara en hund kom fram. Vid närmre forskning visar det sig dock att Teddy är för stor för att vistas i kabinen, så att han kommit fram till Sverige går därmed att säkerställa – han fick bara resa solo i lastutrymmet, för hans eget bästa!

Annons