Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie berättar om krisen i äktenskapet med Joachim: "Tufft"

06 jan, 2022, 17:00 

Prins Joachim av Danmark och hans fru prinsessan Marie lämnar en tuff period bakom sig.

Annons
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

Prins Joachim av Danmark och prinsessan Marie har varit gifta sedan 2008 och har barnen prins Henrik, 12, och prinsessan Athena, 9, ihop.

Joachim var tidigare gift med Alexandra, grevinna av Frederiksborg, fram till år 2005, och tillsammans har de barnen prins Nikolai, 22, och prins Felix, 19.

Marie och Joachim har en stark relation, men sommaren 2020 vändes hela familjens värld upp och ned, när prinsen riskerade att mista livet.

Prins Joachim av Danmark med familj
Joachim har fyra barn med två olika kvinnor.

Joachim tackar Marie för att han överlevde

Det var i slutet av juli 2020 som Joachim svävade mellan liv och död efter att ha drabbats av en blodpropp i hjärnan, vid 51 års ålder. Han fördes då till universitetssjukhuset i Toulouse i Frankrike, eftersom att paret sedan en tid tillbaka bor i Paris.

Annons

Prinsen återhämtade sig lyckligtvis utan bestående men. Hans fru Marie har dock varit öppen med att det var en väldigt tuff tid för dem båda.

– Jag visste direkt att det var något allvarligt fel på hans hjärna. Jag kunde se ansiktsförlamning. Det var väldigt, väldigt hemskt. Det är bilder jag alltid kommer att ha kvar i huvudet, sa prinsessan till den danska tidningen Hjernesagen i tidigare i år.

Joachim säger själv att han har sin fru att tacka för att han lever idag. Det är nämligen prinsessan Marie som har vårdat honom i parets hem i Frankrike.

Marie hemsöks av fruktansvärda händelsen med maken

Men trots att Joachim idag mår bra, har Marie svårt att glömma händelsen. För danska Berglingske berättar prinsessan att hon hann börja fundera på hur det skulle vara om hon behövde uppfostra barnen på egen hand.

– Bara tanken på att han varken skulle kunna använda sin hjärna eller kunna ta sig runt fysiskt, var tuff, säger hon.

Annons

– Det har förändrat min syn på livet. Händelsen har påverkat mig mycket, kanske mer än den har påverkat min man. Jag har alltid vetat att livet var skört, men jag trodde aldrig att det kunde komma ikapp mig så.

Annons