Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mary i tårar – efter bilderna på maken

06 feb, 2022, 19:30 

Kronprinsessan Mary kunde inte hålla tillbaka tårarna när hon såg klippet på maken, kronprins Frederik!

Annons
Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Kronprinsessan Mary fyllde 50 år på lördagen och har utan tvekan haft en fartfylld och känslosam födelsedagsvecka.

Den planerade galataffeln på Rosenborgs slott behövdes tyvärr ställas in på grund av pandemin, men ska istället äga rum senare i år. Mary firade istället den stora dagen tillsammans med familj och vänner på Amalienborg slott.

I samband med den stora födelsedagen fick Mary se tillbaka på de största ögonblicken under de senaste 50 åren av hennes liv i DR-dokumentären "Mary 50 år – Du kan bara vara dig själv". Och det blev minst sagt känslosamt, rapporterar danska Billed Bladet.

Mary i tårar – efter bilderna på maken

Men av alla minnen som Mary fick se tillbaka på i dokumentären så var det ett som stack ut och gjorde att hon inte kunde hålla tillbaka tårarna.

Annons

Nämligen ett klipp från hennes bröllop med kronprins Frederik. Mary fick se ett långt klipp inne från kyrkan, där man ser hur kronprinsen blir tårögd och tagen av stunden.

– Jag blir faktiskt ganska rörd av att se det. Alla var glada och det var verkligen ett firande av kärlek och glädje och framtid, säger Mary i DR-programmet enligt Billed Bladet.

I maj firar Mary och Frederik 18 år som gifta.

Kronprinsparet gifte sig i maj 2004.

Kronprinsessan Marys lyxiga födelsedagspresent

Mary har firats hela veckan lång, med bland annat utställningar som ska skildra henne som person, både privat och som kronprinsessa.

Hon har förstås även blivit uppvaktad med fina gåvor! Bland annat fick hon en present från regeringen och Folketinget.

I ett pressmeddelande går att läsa att kronprinsessan fått porslin från Royal Copenhagen för ett värde av cirka 112 000 svenska kronor, skriver Billed Bladet.

Annons