Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Meghan bröt mot Elizabeths regel – händelsen på bröllopet avslöjas fyra år senare

Meghan bröt mot Elizabeths regel – händelsen på bröllopet avslöjas fyra år senare

Meghan gjorde en tydlig markering mot drottningen på den högtidliga dagen.

7 saker du inte visste om Meghan Markle
0:46

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om Meghan Markle

(0:46)

Slå på ljud

Livet som kunglig är i mångt och mycket en lyxig affär. Det få förunnade livet är dock inte alltid helt enkelt, listan med regler som måste följas är lång.

Den brittiska kungafamiljen måste till exempel alltid stå upp när drottningen står upp, vägra selfies och det finns till och med regler kring deras kost.

Drottning Elizabeth har också en rad regler som hon förväntar sig att kungligheterna förhåller sig till på sin bröllopsdag.

Reglerna kungligheterna måste följa på bröllopsdagen

En regel som sträcker sig ända bak till sent 1700-tal kräver att kungligheterna får drottningens godkännande att gifta sig. Kungligheterna måste alltså kolla läget med Elizabeth innan de friar.

Fem skandaler som har skakat kungahusen genom åren

En annan regel vid kungliga bröllop är att bruden alltid ska ha myrtenkvistar i sin brudbukett. Traditionen startade 1858 och har fortsatt sedan dess. I övrigt får bruden fritt välja blommor.

Vidare förväntas bröllopsparet välja en traditionsenlig bröllopstårta och vigselringar av walesiskt guld, skriver Hello!.

Meghans vågade beslut på bröllopsdagen

Den som trodde att bröllopsreglerna tog slut där får tänka om. Kungligheterna har en hel del regler kring smink, nagellack och kläder i vanliga fall så det är föga förvånande att detsamma gäller en så högtidlig dag som deras bröllopsdag.

Inte nog med att brudens tiara väljs ut noga inför den stora dagen så får bröllopsklänningen inte se ut hur som helst.

Prins Harry och Meghan Markle bröllop

Meghan bar en klänning med en elegant båtringning när hon tackade ja till prins Harry.

Foto: Neil Hall/UPI/Shutterstock

Djupa urringningar, korta klänningar och bara axlar är inte tillåtna på den stora dagen. Meghan Markle tog det djärva beslutet att ignorera det på sitt och prins Harrys bröllop.

Amerikanskan bar två klänningar på bröllopet. Under själva vigseln bar hon en elegant långärmad klänning i linje med drottningens regler, klänningen hon bytte till efter ceremonin var dock mer vågad. Halterneck-klänningen visade nämligen upp Meghans axlar.

Meghan Markle och prins Harry bröllop

Inför bröllopsfesten svirade Meghan om till en snygg och modern klänning med bara axlar och bröt därmed mot en kunglig regel.

Foto: REX

Otroligt vacker och elegant tycker vi, men det lär ha stuckit i ögonen på drottningen såväl som rojalister.

Och det inte är det enda regelbrottet på prinsparets bröllop – de valde även en bröllopstårta som avvek från traditionen. Kanske var det prins Harrys ökända rebellådra som tittade fram?

Foto: TT

Chockerande avslöjandet om Elizabeths barnbarn: "Man skulle aldrig kunna föreställa sig"