Mette-Marits tvivel med dottern Ingrid Alexandra, 19 – efter vilda festandet

11 maj, 2023, 10:00 

Nu ventilerar tronarvingens mamma sin osäkerhet.

Annons

Hon är ynka 19 år, men redan en av Norges absolut mest omskrivna personer. Det handlar såklart om prinsessan Ingrid Alexandra, Norges framtida drottning.

Men ännu är det inte hennes tid, och hon tar vara på tiden som någorlunda "vanlig" så gott som det går. Nu kommenterar Mette-Marit det vilda festandet.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Ingrid Alexandras kryptiska besked om framtiden

Precis som alla andra i hennes ålder, firar Ingrid Alexandra nu sin student. I Norge firas slutet på årslånga studier lite annorlunda än här hemma – och betydligt mer storslaget. Det kallas att vara "russ", och studenterna firar med bussar, låtar, dräkter och såklart: en hel del festande.

Det läggs ner ofattbart mycket tid och pengar, för att göra sina sista månader i skolan till de absolut bästa. Ingrid Alexandra är inget undantag. Norska Se och Hör kunde tidigare i år avslöja både vilken buss hon tillhör, och vilken Eurovison-artist som spelat in deras tillhörande låt.

Annons

Visst unnar man henne ett rejält firande. Enligt Se och Hör ska tronarvingen efter studenten fortsätta sina studier, men utomlands. Exakt vad håller hon dock hemligt.

Mette-Marits osäkerhet med dottern Ingrid Alexandra

Ingrid Alexandras föräldrar, kronprinsparet Haakon och Mette-Marit vet såklart vad det är dottern pysslar med om dagarna.

– Det är väldigt mysigt, helt enkelt. Vi tycker att det är fantastiskt att se Ingrid och hennes vänner trivas så mycket. Som föräldrar ser vi såklart mycket fram emot att den 17 maj är över, så att vi kan slappna av lite mer, sa kronprinsessan Mette-Marit till pressen enligt Se och Hör.

Det är ju inte deras första vända med en "russ" hemma. Mette-Marits son Marius firade sin student 2016, och det finns en tradition i grannlandet den 17 maj där föräldrarna är med och vinkar av bussen. Det finns däremot en tveksamhet på om det händer i år igen...

- Det får vi titta på, om vi bjudna, sa Mette-Marit.

Mette-Marit och Haakon i solglasögon som tittar på varandra
Vi får se om de dyker upp!

Foto: TT

Annons