Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mette-Marits utseendeförändring – här blir det tydligt: "Flera märkte"

13 dec, 2023, 07:00 

Kronprinsessan Mette-Marit har ändrat om sitt utseende. Här blir det extra tydligt.

Annons

Kronprinsessan Mette-Marit är en storfavorit hemma i Norge. Sedan hon sa "ja" till kronprins Haakon 2001 har hon tagit sig ann sitt kungliga ämbete med bravur och ödmjukhet!

I helgen var hon ute på jobb igen, när Nobels fredspris traditionsenligt delades ut i Oslo. Då noterade kungafans en förändring.

Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas honBrand logo
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

Kronprinsessan Mette-Marit hyllas efter utseendeförändringen

Mette-Marit är i princip synonym med sitt blekta tjusiga hår. Men kanske är det dags för ett paradigmskifte, efter alla år.

Annons

Norska Se och Hör har nämligen uppmärksammat att Mette-Marit låtit hennes gråa hår växa ut!

Tidningen skriver att "flera märkte" det när hon var ute på kungligt uppdrag, och att kronprinsessan hyllas i hemlandet.

De har talat med en kändisfrisör, Jan Thomas, som onekligen har koll på hårtrender. Och han stämmer in i hyllningskören och öser lovord över Mette-Marits beslut att låta det gråa håret synas:

– Vår vackra kronprinsessa gör helt rätt i att låta sitt eget hår smälta in i det blonda. Detta har faktiskt blivit en global trend bland de allra största kändisarna. Kronprinsessan är modig, och har gjort ett val som jag stödjer till 100%. Det är inte bara att det här är mer praktiskt och kräver mindre tid i frisörstolen, utan för kronprinsessan tycker jag också att det är väldigt klädsamt, säger han till tidningen.

Kronprinsessan Mette-Marit i en randig klänning
Har Mette-Marit beslutat sig för att sluta färga håret och följa den heta trenden? Det återstår att se!
Annons

Drottning Silvias vägran – går emot drottning Margrethe

Ja, bland kändisar och "vanlisar" är det onekligen en växande trend att slopa hårfärgen och låta det gråa träda fram. Hemma i Sverige har vi Agneta Sjödin som senaste exempel, som visade upp sin nya look och hyllades till skyarna.

Det har dock inte riktigt fått fäste i den kungliga världen. Se bara på drottning Silvia som snart fyller 80 – och aldrig skymtats med ett grått hårstrå. Men kanske närmar vi oss förändring i den kungliga världen också!

Drottning Silvias frisyr under Nobel 2022
Wow – vilket svall, Silvia!

Drottning Margrethe och prinsessan Birgitta är exempel på kungligheter som sparat sig några stålar på ett frisörbesök – och det är så himla snyggt!

Drottning Margrethe ler med ett paraply i handen
Margrethe omfamnar det gråa – och rockar det!

Foto: TT

Annons