Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Missen inför Victorias tv-framträdande – som tittarna inte fick se

16 apr, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Kronprinsessan önskade svenska folket en glad påsk från Slottskyrkan. Men inför sändningen i SVT gjordes en stor miss.

Annons
7 underbara ögonblick med VictoriaBrand logo
7 underbara ögonblick med Victoria

Det har varit två annorlunda år av för oss alla, vilket för många varit extra påtagligt under högtiderna. Men nu är det äntligen över! Alla restriktioner är hävda och covid klassas inte längre som en allmän- och samhällsfarlig sjukdom.

En bättre påsk än på länge med andra ord – och som pricken över i bjöd påskaftonen även på strålande sol över Sverige. Och för att inte glömma – den traditionsenliga hälsningen från Slottskyrkan.

Likt tidigare år sände SVT när kronprinsessan Victoria läste ur påskevangeliet. Men det gjordes en stor miss inför tv-framträdandet.

Missen inför påskhälsningen från Slottskyrkan

Victoria håller årligen tal i Slottskyrkan både under påsk- och julafton. Och den som i förväg vill veta när och var det kommer att sändas kan gå in på hemsidan www.tv.nu. Men i år hade det glömt att uppdatera informationen.

Annons

På hemsidan går det att läsa:

"Hälsning från Slottskyrkan

2021 • Sverige

Lördag 19.25-19.30

Från Slottskyrkan i Stockholm kommer textläsning och julhälsningar"

Det vill säga två missar – både på år och högtid.

Hovets bluff med Victorias tal i SVT

En annan detalj som de flesta troligtvis inte la märke till var att det för tittarna verkade som att Victorias tal i SVT var direktsänt, men i själva verket var det inspelat i förväg.

– Kronprinsessans hälsning kommer sändas i SVT och den är förinspelad, berättade Margaretha Thorgren, hovets informationschef, till Svensk Damtidning inför sändningen.

Hela kungafamiljen har nämligen tagit långledigt och njuter av påskhelgen utan några officiella uppdrag på schemat. För både kronprinsessparet och kungaparet drar jobbet i gång den 19 april igen.

Foto: TT

Annons