Nya bilder på kungen – och hans utomäktenskapliga dotter

18 feb, 2021, 12:02 
Prinsessan Delphine Drottning Paola Kung Albert
Varmt – eller iskallt? Här är prinsessan Delphine på första uppdraget med sin ”nya” pappa kung Albert och hans fru drottning Paola.
Annons
Allt om Belgiens kungahus!
Allt om Belgiens kungahus!

Plastmammor, bonussyskon och utomäktenskapliga barn. Mon Dieu, ingen lätt ekvation, särskilt inte i kungahusen! Men Belgiens kungafamilj kämpar på med sin nya konstellation, där ex-kung Alberts ”oäkta” dotter Delphine nu är inne i slottsvärmen.

Prinsessan Delphine Delphine Boel konstnär
Prinsessan Delphine, för första gången på uppdrag med kungafamiljen.

Dörren dit öppnades så sent som i höstas och hur inkluderande – eller hur iskallt – det är därinne vet vi egentligen inte så mycket om. Men alla håller god min, och igår var det stor kunglig familjesammankomst. Sammanhanget var dock hyfsat dystert, eftersom denna var förlagd till den kungliga kryptan. En traditionsenlig ceremoni för att hedra familjens avlidna som hållits just den 17 februari ända sedan svenskfödda drottning Astrid så tragiskt omkom 1935.

Annons
Kung Albert Drottning Paola Belgiens kungafamilj
Kung Albert och drottning Paola vid familjeträffen i går.

För prinsessan Delphine, 53, var det första gången som hon bjöds med på ett officiellt kungligt uppdrag och hon närvarade tillsammans med sin man, kontnären James O’Hare.

Prinsessan Delphine Delphine Boel Gift med James O’Hare
Prinsessan Delphine fick stöd av maken.

Det gavs dock inte några större möjligheter att stärka de nya släktbanden just den här dagen, eftersom alla slussades in i tur och ordning i olika coronasäkra bubblor. Sannolikt för att undvika samma coronapanik som drabbade svenska kungafamiljen efter Walther Sommerlaths begravning i Drottningholms slottskapell i november, när Covid-19-sjuka prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade kunnat smitta både kungaparet och Victoria och Daniel.

Annons

Kung Alberts dotter: Delphines krig för att bli erkänd

Men tillbaka till prinsessan Delphine. När man ser henne här med sin ”nya” pappa kung Albert, 86, och sin plastmamma drottning Paola, 83, så ser det ändå ut som om saker och ting har tinat upp – trots att det faktiskt bara är lite drygt ett år sedan domstolen satte punkt för deras sju år långa krig.

Prinesssan Delphine Delphine Boel Kung Albert Drottning Paola
Prinsessan Delphine är resultatet av kung Albert otrohet med den belgiska adelsdamen Sybille de Selys Longchamps, ett förhållande som pågick under 18 år. Men i höstas var det försoning i soffan hemma hos honom och hans fru, ex-drottning Paola på slottet Belvédère.

– Ett nytt kapitel, fyllt av känslor, sinnesfrid, förståelse och hopp, förklarade de i ett gemensamt uttalande i samband med att ”soffbilden” blev offentlig.

– Under vårt möte fick vi alla tre tillfälle att i lugn och ro uttrycka våra känslor kring den tid som varit. Efter all turbulens, allt lidande och alla sår är det nu tid för förlåtelse, läkning och försoning.

Annons

– Tillsammans beslöt vi oss för att välja den här nya vägen. Det kommer att krävas tålamod och ansträngning, men vi kommer inte att backa.

Kung Albert Drottning Paola Prinsessan Delphine Boel Sybille de Selys Longchamps
Kungen, hans fru, den utomäktenskapliga dottern och hennes mamma, kungens långvariga älskarinna Sybille. Men förhoppningsvis har allting nu fått ett lyckligt slut.

Foto: TT.

Annons