Nya bilderna avslöjar sanningen om prinsessan Estelle

Nya bilderna avslöjar sanningen om prinsessan Estelle

JONATHAN NACKSTRAND
Vi fick en inblick i livet på Haga, och en detalj som avslöjade vad Estelle håller allra mest kärt.
Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!
Slå på ljud

I helgen bjöds vi på en härlig adventshälsning från hela kronprinsessfamiljen, en hälsning som innehöll tändning av adventsljusstaken, varma ord från Victoria med familj och en fin inblick i vardagen i pandemimörkret hemma på Haga.

Med lilla Oscar så gulligt uppklädd i pepparkaksdräkt och Estelle julfin med klänning och det blonda håret uppsatt i flätor med vackra rosetter var det omöjligt att inte känna av julstämningen!

Prinsessan Estelle och hunden Rio – ett speciellt band

Vi fick även se familjens senaste tillskott "in action", nämligen lilla hunden Rio. Den lilla cavapoovalpen (blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel), som flyttade in på Haga i våras har nu blivit till en stilig unghund, intog sin självklara plats vid prinsessan Estelles sida i soffan. Det syntes tydligt hur mycket han tyr sig till henne och vilken bra hand hon har med honom sedan!

LÄS MER: Kolla in prislappen på kronprinsessan Victorias nya klänning

Estelle är som vi tidigare vet en riktig djurvän och blev bland annat hästbiten redan i väldigt ung ålder. Hon har sedan några år tillbaka en egen ponny, nämligen welshvalacken Viktor, men alla som någon gång känt eller varit en hästtjej vet att kärleken till djur inte slutar där. Risken finns att familjen bara kommer växa ytterligare och en hund är väl ett perfekt tillskott till kronprinsessfamiljen?

prinsessan estelle kronprinsessan victoria prins daniel oscar hund rio cavapoo

Rio ligger tryggt i soffan bredvid lill-matte, prinsessan Estelle.

Sara Friberg Kungl. Hovstaterna

Både Estelle och Oscar har såklart kunnat leka med morfar kungens hund Brandie, eller morbror Carl Philip och familjens borderterrier Siri, men det är något alldeles särskilt med att ha en alldeles egen hund som aldrig lämnar ens sida. Med tanke på hur mysigt de hade tillsammans i videon är det helt klart att Rio hamnat helt rätt, i ett hem där han kan sprida massor med glädje.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria utsatt för hatkampanj efter valet

Kronprinsessan Victoria fick utstå kritik för valet

Men det har inte alltid varit frid och fröjd sedan Rio blev en del av familjen. Valet att skaffa en blandrasvalp väckte en hel del kritik, bland annat från Svenska Kennelklubben. Men de fanns de som försvarade valet, en av dem var Vivian Lindblom Loftén, grundare av blandis.se, ett register som välkomnar både en– och flerrasiga hundar. Hon var inte förvånad över tonläget. När det gäller just blandrashundar kan samtalen ofta bli väldigt infekterade, väldigt snabbt.

– Det kan bli helt fruktansvärda hatkampanjer. Victoria och Daniel har genomlevt några veckor av helvetet nu. Jag tycker att det kan vara viktigt att man ska prata med varandra och diskutera. Det ska få finnas forum för människor som ska avla blandraser, där de kan få veta vad man ska tänka på, just så att allt går rätt till, säger Vivian.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom