Nya detaljer om Mette-Marits hälsa efter oroande uppgifterna – bilderna avslöjar

Nya detaljer om Mette-Marits hälsa efter oroande uppgifterna – bilderna avslöjar

Foto: TT

En uppdatering om prinsessans hälsotillstånd.

Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon
1:01

Efter reklamen: Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

(1:01)

Slå på ljud

Norges älskade kronprinsessa Mette-Marit lider dessvärre av omfattande hälsoproblem. 2018 vändes hennes värld uppochner när hon fick den kroniska och allvarliga diagnosen lungfibros.

Det var därför många som blev oroliga när det norska hovet den 26 juni meddelade att Mette-Marits make, kronprins Haakon insjuknat i covid-19. Nu kommer det äntligen ny information om prinsessans hälsa.

Oron för Mette-Marit

Vid det här laget har corona-viruset blivit en sjukdom många lärt sig att leva med, och kanske inte blir särskilt oroliga av. Men det är långt ifrån alla som har råd att ha den inställningen. Sjukdomen kan fortfarande innebära allvarliga konsekvenser, inte minst för de som tillhör en riskgrupp.

När informationen om kronprinsens insjuknande nådde allmänheten var det därför många som blev oroliga för Mette-Marit. Hon är ju kroniskt sjuk, och ingår alltså i en riskgrupp för coronaviruset.

Under pandemins tid har Mette-Marit därför fått avstå från uppdrag för att inte utsätta sig för smitta. Men att vara ifrån sin make är desto svårare.

Kvinnan i Alberts innersta krets träder fram – chockar alla

Bilderna avslöjar

Det norska hovet kom inte med några uppgifter om huruvida kronprinsessan hade blivit smittad, eller om kronprins Haakon kryat på sig, vilket väckt ytterligare oro. Men nu kan vi äntligen pusta ut.

På nya bilder delade av den norska sajten Se och Hör ser vi åter Mette-Marit ute i offentligheten, vid drottning Sonjas sida och Märtha Louise dotter Maud Angelica.

Tillsammans var trion på vernissage på Drottning Sonjas konstgalleri, och drottningen har minst sagt ett stort konstintresse. Det delar hon dessutom med barnbarnet Maude Angelica.

På bilderna, som du ser här, såg Mette-Marit pigg och strålande ut med ett brett leende på läpparna, och bar en vacker puderrosa klänning. Så skönt att se att hon mår bra!

Foto: TT