Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya ovanliga bilden på prinsessan Sofia – förklaringen bakom

03 dec, 2023, 19:00 

Prinsessan Sofia har oväntat fångats på bild – det här ligger bakom.

Annons

Under hösten har vi inte sett alltför mycket av prinsessan Sofia. Den 16 november dök hon upp på ett avslutande seminarium för drottningens stiftelse Care about the children, ihop med Silvia och kronprinsessan Victoria – men annars har det varit tomt.

Men nu har prinsessan fångats på bild igen, i ett ovanligt sammanhang!

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

Prinsessan Sofias engagemang med Project Playground

Det är på Project Playgrounds Instagram-konto som en ny bild på Sofia precis publicerats. Project Playground är den välgörenhetsorganisation som Sofia grundade ihop med nära vännen Frida Vesterberg 2010 som jobbar med barnrättsfrågor, inte minst med att hjälpa utsatta barn i kåkstäder runt Kapstaden i Sydafrika och i Stockholms förorter.

Annons

Innan hon blev prinsessa hade Sofia en operativ roll som generalsekreterare, men när arbetsbelastningen blev tyngre blev hon istället hedersordförande vilket hon är kvar som idag.

Medgrundaren Frida Vesterberg har växlat upp och är verksamhetsområdeschef för Project Playgrounds jobb i Sydafrika, och maken prins Carl Philip är engagerad som hedersledamot.

Och även om Sofia idag har mycket att stå i som prinsessa, jobbar hon fortfarande en hel del med Project Playground, så mycket som det bara går. Det är ju hennes lilla "bebis", och hon har brunnit för barns rätt till en trygg uppväxt sedan hon själv var tonåring.

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg
Frida Vesterberg är en nära vän till Sofia. Ett tydligt kvitto på det är att hon är prins Julians fadder.

Nya ovanliga bilden på prinsessan Sofia – se den här

Det jobb Sofia gör med Project Playground brukar sällan stå med i den kungliga kalendern, och det är ett jobb som sker i det tysta. Hovet har tidigare förklarat för Svensk Dam att det inte är allt Sofia gör som skrivs upp i den offentliga kalendern:

Annons

– Hon arbetar ju väldigt mycket med stiftelsen och med Project playground.

Det förklarar alltså det oväntade bilden på Sofia som visar henne ute på jobb – utan att någon visste något. Det tillhör inte heller vanligheterna att Sofia dyker upp på bild på kontot, så visst är det en härlig överraskning.

– Den här veckan har inskrivna ungdomar i Chill Skills Club delat med sig av sina erfarenheter och perspektiv om Project Playground Sverige. De deltog i ett spännande forum och tjejerna har varit inskrivna i programmet sedan höstterminen 2022, terminen då programmet startade på olika skolor i Sundbyberg. Tack för att ni deltog, delade med er och för ert engagemang! skriver man under bilden.

Foto: TT

Annons