Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Okända kvinnan bredvid prins Daniel – här är sanningen!

18 nov, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Kvinnan dök upp mitt under direktsändningen.

Annons
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedetBrand logo
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedet

Det blev känslosamt under torsdagskvällen när hockeylegendaren Börje Salming hyllades i samband med "Tidernas hockeygala" på Avicii Arena.

Salming, som har drabbats av sjukdomen ALS, var på plats och tog emot svenska folkets hyllningar. Han blev även röstad in i "All star-laget" tillsammans med Henrik Lundqvist, Nicklas Lidström, Börje Salming, Peter Forsberg, Mats Sundin och Håkan Loob.

– Han var min idol när jag växte upp. Jag lekte att jag var Börje Salming när jag var liten grabb. Att få spela med honom -91 i Canada Cup var en dröm som gick i uppfyllelse. Sedan efter karriären, att få lära känna honom utanför isen... vilken varm människa han är, osjälvisk, tänker på andra hela tiden – en ödmjuk människa. Jag kallar honom en riktigt bra vän, sa Lidström till Aftonbladet.

Annons

Galan gick som sagt ut på att hylla hockeylegendarerna och på plats för att dela ut priset som Tidernas svenska hockeyspelare fanns ingen mindre än prins Daniel.

Här dyker okända kvinnan bredvid prins Daniel – nu undrar alla

Det är sedan tidigare allmänt känt att prinsen är väldigt sportintresserad och så sent som i oktober var han på plats för att se Stockholms Open på anrika kungliga tennishallen i centrala Stockholm.

Priset gick till Nicklas Lidström (herr) och Kim Martin Hasson (damer).

Duon klev upp på scenen för att ta emot det ärofyllda priset och fick en kram av prinsen.

– På det personliga planet är det väldigt stort. Jag har ju vunnit olika troféer i NHL men det här är på hemmaplan så det känns otroligt stort för mig, säger Nicklas Lidström i sitt tacktal.

– Såklart otroligt häftigt. Jag skulle vilja tacka Hammarby, min moderklubb, och alla killarna och tränarna där som tog emot mig med öppna armar. Det spelade ingen roll om jag var tjej eller kille. Jag var hockeyspelare, säger en rörd Kim Martin Hasson i SVT-sändningen.

Annons