Polisen larmad till Windsor – oro för drottning Elizabeth

03 maj, 2021, 16:36 
Drottning Elizabeth
Två attacker mot den brittiska kungafamiljen på bara några dagar. Och intrången har skett exakt där drottningen rastar sina hundar.
Annons
Här är Europas alla kungahus!
Här är Europas alla kungahus!

Båda gånger har det handlat om intrång som gjorts innanför avspärrningarna till den privata kungliga delen av slottet Windsor.

Det senaste ägde rum för bara en dryg vecka sedan. Söndagen den 25 april greps en 31-årig man och en 29-årig kvinna innanför avspärrningarna och anhölls senare.

Drottning Elizabeth rider på Windsor Castle till häst ridtur
Drottning Elizabeth rider ofta i området där paret greps.

Den brittiska polisen bekräftar incidenten:

Recept.se Nyhetsbrev

“Thames Valley Police fick under söndagseftermiddagen larm om två inkräktare i området runt Royal Lodge i Windsor Great Park.”

Många har nu reagerat med oro, eftersom detta händer så nära inpå det tidigare larmet, då en okänd och psykiskt störd kvinna greps hemma i prins Andrews hall, två dagar efter prins Philip begravning.

Annons

Den gången var platsen The Royal Lodge, det 30 rum stora vita residens som prins Andrew delar med sin ex-fru Fergie. Säkerhetsvakterna släppte igenom kvinnan utan att blinka, sedan hon uppgivit att hon hade en lunchdejt med prinsen.

Royal Lodge Windsor Great Park Prins Andrew Fergie Sarah Ferguson
Prins Andrews och Fergies hem Royal Lodge ligger ett par kilometer från själva slottet.

Brittiska kungafamiljens säkerhet – bevakas av polisen och Scotland Yard

Det är polisen som är ansvarig för säkerheten runt Windsor Castle, medan livvakterna från Scotland Yard skyddar de enskilda medlemmarna i kungafamiljen.

Utöver det uppges drottning Elizabeth betala privat för prins Andrews säkerhet, detta sedan hans livvakter drogs in i samma veva som han lämnade alla uppdrag för det brittiska kungahuset. Anledningen var de anklagelser som riktats mot honom i samband med härvan kring den dömde (och numera avlidne) pedofilen Jeffrey Epstein.

Annons

Foto: TT.

Annons