Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Bertils lyxbil återfunnen – till salu för jättesumma

16 feb, 2022, 13:42 
Jacob Johannesson
Carl XVI Gustaf och prins Bertil.
Carl XVI Gustaf och prins Bertil.

Prins Bertil körde Porschen 1953. Nu har lyxbilen dykt upp igen – och är till salu för en jättesumma.

Annons
27 oförglömliga bilder på Lilian och Bertil!Brand logo
27 oförglömliga bilder på Lilian och Bertil!

4Prins Bertil hade en stor passion för bilar och kallades därför "Motorprinsen". Han hade ett stort intresse för bilar och när Porschen 356 Cabriolet för första gången dök upp i Sverige 1953 lät den svenska generalagenten Scania Vabis prinsen disponera bilen, skriver Carup.se. Kärleken till bilmärket väcktes då och prinsen har setts på flera bilder i det mörkblåa fordonet, och förmodligen har vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf suttit i den.

Till prinsens stora förtret tvingades han lämna tillbaka bilen några år senare, men enligt uppgifter ska prins Bertil ha köpt en ny Porsche nästan varje år efter detta.

Prins Bertils lyxbil till salu för jättesumma

Bilen har inte setts till sedan dess, men nu, 69 år senare, är bilen återfunnen. Porschen är nämligen till salu i Tyskland, men färdmedlet har haft flera olika ägare. Enligt Carup.se såldes bilen till den svenska Porscheentusiasten Gert Kaiser, men ska därefter ha ägts av både norska och italienska bilentusiaster.

Annons

Nu har den hamnat hos den tyska bilsäljaren Auto Klassik i Hamburg som vill sälja Porschen. Men bilen är långt ifrån billig. Den ligger ute till salu för hela 3,7 miljoner kronor. Enligt Carup.se har bilen en fyrcylindrig boxermotor på 55 hästkrafter, och har en topphastighet på 155 km i timmen.

Prins Bertil dog 1997 och blev 84 år gammal, men hans tidigare kärleksbil lever vidare än i dag. Och vem vet, den kanske kommer att rulla på Sveriges vägar igen?

Annons