Prins Daniels övertramp på nya bilden – bryter mot reglerna

Prins Daniel bröt mot reglerna, visar en ny bild som hovet lagt upp.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria bjöd på en fin bild inifrån Haga slott när Sverige skulle ta sig an Danmark i handbolls-EM.

Kort dessförinnan hade Victoria ringt upp kronprins Frederik för ett vänskapligt samtal – innan tävlandet tog vid. Sedan ställde hela familjen, inklusive prinsessan Estelle och prins Oscar, upp för en rusig peppbild.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Tyvärr förlorade Sverige finalen, men bilden blev ändå väldigt uppskattad av kungahusets följare.

"Heja Sverige, underbar bild på svenska kungahuset, där vinner vi", skrev en följare.

"Det här är en fantastisk bild", skrev en annan.

"Hur bedårande är ni?", skrev en tredje.

"Underbar bild! Idrott förenar", skrev en fjärde.

LÄS MER: Så gick det sedan för de kungliga exen

Prins Daniel bryter mot etikettsreglerna

Men här på Svensk Dam gjorde vi mer än att bara glädjas åt bilden. Vi såg en detalj i den. Ett brott mot den kungliga etiketten.

Prins Daniel bär nämligen inga skor, till skillnad från sin maka Victoria. Vår modeexpert Johanna Lejon har dock inga problem med att förlåta Daniel för "missen".

– Lite roligt är det faktiskt att se den här bilden! Den är härlig tycker jag, och berättar två parallella historier samtidigt: dels att kronprinsessfamiljen är så vanlig, men också så ovanlig på samma gång. Man ser matchen hemma på tvn i vardagsrummet (som så många andra barnfamiljen) men så har man också den danska tronföljaren, kronprins Frederik, i luren, på hans privata mobiltelefon. En annan rolig sak att lägga märke till är ju skorna, eller strumporna... Som bekant har många, närapå alla, i den svenska överklassen, adeln, kungafamiljen och societeten skor på sig när de är inne. Och på nya fotot ser man ju de där skorna. Men bara på kronprinsessan! Daniel står, precis som Oscar och Estelle, i strumplästen. En rolig och tydlig markering tycker jag, som visar att prins Daniel nu är så familjär och bekväm med alla kungahusets inofficiella regler och (kläd)koder att han kan bryta dem, säger Johanna.

LÄS MER: Unik inblick! Kungafamiljens privata fotoalbum

LÄS MER: Okända relationerna i Europas kungahus

LÄS MER: Lämnade hovet och försvann – det gör de idag