Prins Daniels stora miljonregn innan sjukdomen – hisnande summor!

Prins Daniels stora miljonregn innan sjukdomen – hisnande summor!

Strax innan prins Daniel drabbades av covid-19 plockade han hem ett mångmiljonbelopp.

7 saker du inte visste om prins Daniel
Slå på ljud

För 20 år sedan klev kronprinsessan Victoria in på det exklusiva gymmet Master Training i centrala Stockholm. Hon var hemkommen från USA och ville kicka i gång träningen. På råd av prinsessan Madeleine testade hon lyxgymmet och Daniel blev hennes personliga tränare.

Prins Daniel var tidigare vad många skulle beskriva som en helt vanlig kille från Ockelbo. Men hans intresse för träning och hälsa gjorde att han blev prins av Sverige – men också mångmiljonär.

Prins Daniels miljonregn vid sidan av prinstiteln

Daniel var med och utvecklade Master Training, gymmet som blev till en gymkedja och som nu gett klirr i prinsens privata kassa.

2010 bildade Daniel och två av hans nära vänner friskvårdsföretaget Lapada AB som är aktieägare i Master Training.

Strax innan pandemin slog till sålde de hälften av sitt innehav i gymmet, vilket motsvarade 30 miljoner kronor. Och det visade sig var helt rätt tajming då gymbranschen senare drabbades hårt.

Efter försäljningen ökade Daniels egna kapital i Lapada med ett svindlande belopp – från 4,8 miljoner kronor till 30,7 miljoner.

Prins Daniels storvinst – utdelning på 10 miljoner

Enligt en handling som kungahuset skickat in till Bolagsverket, som Expressen tagit del av, hölls en bolagsstämma i Lapada den 23 november. Där togs ett beslut om en utdelning till aktieägarna på 12,5 miljoner kronor. Och eftersom Daniel äger 70 procent hamnade 8 875 000 kronor i Daniels egna företag Formwij AB.

Så strax innan jul unnade prinsen sig att ta ut hela tio miljoner i utdelning! Senast han plockade ut något från sitt bolag var 2016, då han tog ut 2,2 miljoner – och det var enda gången, förrän nu då.

– Ja, det stämmer. Det är sällan han tar ut någon utdelning ur bolaget, säger Jan Lindman, ekonomichef vid kungahuset, till Expressen.

Daniel har mångmiljoner kvar i sitt företag Formwij, och varför han plockade ut ett så stort belopp just denna gång är ännu en hemlighet.

– Jag vet inte vad han ska ha pengarna till och det är inget vi brukar uttala oss om. Det rör den privata sfären, förklarar Jan Lindman.

Foto: TT

LÄS MER: Prinsessan Birgittas oro efter svåra situationen med Daniel: "Har talat med drottningen"

LÄS MER: Hårda orden om prinsessan Madeleines äktenskap med Chris O'Neill: "En stor klyfta mellan dem"

LÄS MER: Tuffa beskedet till Ewa Westling – två veckor efter julafton med Daniel och Victoria