Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Joachims sorg – tråkiga beskeded under förberedelserna inför USA flytten

02 aug, 2023, 08:00 
Felicia Plåt
Joachim och Marie
Hela familjen flyttar till USA. Foto. TT

Prins Joachim missar ett event han håller kärt om hjärtat.

Annons

Snart är semestern slut och de flesta ska gå tillbaka till sina jobb igen. Det är ofta blandade känslor under semesterns sista dagar. Någon som troligtvis är lite extra nervös är prins Joachim av Danmark. Han ska nämligen inte bara börja på ett nytt jobb utan även flytta över Atlanten.

Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!Brand logo
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

Prinsens sorg

Den första september börjar han nämligen som försvarsindustriattaché på danska ambassaden i Washington DC, och han tar med sig hela familjen. Prinsessan Marie, grevinnan Athena och greve Henrik.

Nu är det bara en månad kvar vilket betyder att hela familjen har nog fullt upp med förberedelserna inför flytten. Såklart är det spännande inför livet i USA, men förberedelserna och all stress gör att prins Joachim kommer missa en väldigt speciell händelse i Danmark. Ett event han håller lite extra kärt.

Annons

Missar kända loppet!

Han kommer inte kunna vara med på Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i Köpenhamn. Prinsen brinner verkligen för motorsport och är till och med evenemangets beskyddare. Under flera år har han även deltagit i ProAm-loppet med sitt Cortina Racing Team, och de har haft stor framgång. Även de andra familjemedlemmarna brukar vara på plats under loppet.

Prins Joachim
Prinsen missar sitt kära lopp.

I år körs det lopp mellan 4 och 6 augusti och nu har de danska arrangörerna bekräftat att Joachim inte kommer att delta i år. Detta på grund av alla förberedelser så att familjen kan känna sig som hemma i USA och göra sig redo för det spännande äventyret på andra sidan Atlanten. Trots att det är tråkigt att han missar en av sina favorithändelser i Danmark ser han nog mest fram emot det nya livet i USA.

Annons