Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade draget efter skandalerna – Estelle till räddning i kungafamiljen

01 aug, 2023, 17:30 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Fina Estelle!
Fina Estelle!

Efter den tuffa tiden kom prinsessan Estelle till räddning!

Annons
Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!Brand logo
Silvias fina gåva till Estelle – här avslöjar hon planen!

Sveriges mest kända familj, kungafamiljen, tar ofta emot både ris och ros av landets befolkning.

Den senaste tiden har dock varit härlig för familjen, som i sommar firat kronprinsessan Victorias födelsedag och synts åka båt på Öland.

Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till EstelleBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till Estelle

Men allt har, som de flesta minns, inte varit frid och fröjd inom familjen.

Otrohetsskandalen

För som historien lyder började dramatiken redan i maj 2010.

Då uppdagades otrohetsskandalen mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström, vars förlovning fick brytas då fästmannen ertappats med sitt vänstrande efter att en norsk kvinna gick ut i media och avslöjade en kärleksaffär.

Den trista nyheten blev början på en negativ spiral, skriver Johan T. Lindwall i sin bok "Victoria – Prinsessa och mamma".

Annons

Skandalen med kungen och boken

Kort efter blev kungen tvungen att kapa kontakten med barndomsvännen Anders Lettström, som med sina kontakter i "undre världen" skakade kungahuset rejält med sina avslöjanden.

Men trots den brutna vänskapen fortsatte det skälva under hovets marker – och numera också mellan kungen och drottningen.

"Fortfarande hotade en ökänd kriminell gangster med att han hade komprometterande bilder på kungen, och det hade fått Silvia att ifrågasätta sin make", skriver Johan T. Lindwall och fortsätter:

"Ofta pratade de inte ens med varandra under den här perioden, och folk i deras närhet hade aldrig under årens lopp varit med om en värre iskyla. Silvia visade öppet sin besvikelse över makens agerande."

Victoria blev gravid

Inte långt efter skandalerna står Victoria utanför Grand Hôtel i centrala Stockholm. Framför henne väntar fotograferna och journalisterna. Med ett skratt säger hon till dem att hon "har jättemycket att se fram emot i höst".

Annons

Vid uttalandet var det många som lämnades med frågor, men det skulle inte dröja längre än fem minuter innan hovet bekräftade att Sveriges kronprinsessa var gravid.

"Deras Kungliga Högheter kronprinsessan Victoria och prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar barn", stod det på hemsidan som bara ett ögonblick senare blev så överbelastad att den kraschade.

Estelle till räddning!

Kungafamiljen hade fått veta en månad innan det offentliggjordes och kronprinsessparet berättade glädjebeskedet på Öland.

Enligt Johan T. Lindwall var beskedet att en liten prinsessa, som kom att bli Estelle, räddningen för kungafamiljen.

"Det hade verkligen räddat sommaren för dem alla och den som utan tvekan var gladast var drottning Silvia. Det hade varit ett tufft år. Ett riktigt 'skitår', som drottning Silvia själv hade uttryckt det till sina väninnor och närmaste omgivningen", skriver han i boken.

Annons

Där och då kunde alltså Silvia fokusera på att inom snar framtid bli mormor istället för att lägga all energi på äktenskapets knakande fogar.

Annons