Prins Oscar-bilden väcker många frågor: "Det är märkligt"

Prins Oscar

Prins Oscar dyker upp på en ny bild – men en detalj väcker funderingar.
Slå på ljud

Prins Oscar gjorde som han brukar när han fyllde år: charmade oss alla!

Lillprinsen såg bedårande ut på bildserien som kungahuset publicerade för att högtidlighålla femårsdagen.

Bilden på prins Oscar väcker så många frågor

Det var bara en sak som förvirrade oss. Tittar man på bilderna ser man att de är tagna vid samma tillfälle som prinsessan Estelle blev fotograferad för sin födelsedag i februari.

Lite snopet, tyckte Svensk Damtidnings mångåriga medarbetare Ellen Myrgård Lindén.

– Att hovet inte väljer ett eget fototillfälle för prins Oscar är lite konstigt. Istället väljer man att använda sig av bilder som togs i samband med Estelles 9-årsdag. Kungafamiljen syns inte lika mycket som de brukar, på grund av pandemin, och svenska folket kommer heller inte få se lillprinsen den 12 mars – eftersom det inte blir något officiellt firande av kronprinsessan Victorias namnsdag på Inre Borggården. 5-årsdagen hade därför varit ett perfekt tillfälle att sprida lite kunglig glädje – med bilder som känns helt nya. Och vi vet ju också att prins Oscar är en favorit hos många! Men istället valde man alltså att kombinera de två födelsedagsplåtningarna och prinsen bär därför samma kläder. Varför det så, undrar man, frågar sig Ellen.

Det finns ännu en fråga som bilderna väcker. Om man kollar på bild nummer två, så är det en bild där Oscar fått sällskap av favoritsyrran, prinsessan Estelle. Men det är inte en bild från fototillfället där de andra bilderna togs. Den här bilden är äldre och tagen utomhus.

Prinsessan Estelle och prins Oscar

En fantastisk bild – men varför användes just den?

Något som Josefin Grunér, Svensk Dams modeexpert, reagerat på.

– När de nu har haft en fotograf på plats är beslutet att istället använda en gammal bild på prins Oscar och prinsessan Estelle tillsammans lite märkligt. Det är ju så sällan vi ser kungafamiljen nu i pandemitider, så jag tror att många verkligen hade uppskattat nya härliga bilder på syskonen ihop, säger Josefin.

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"