Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Madeleine öppnar upp för att flytta – stora saknaden efter Sverige

Prinsessan Madeleine öppnar upp för att flytta – stora saknaden efter Sverige

I en ny intervju öppnar prinsessan Madeleine upp sig om familjens framtidsplaner.

Madeleine & Chris: 19 oförglömliga kärleksögonblick
1:19

Efter reklamen: Madeleine & Chris: 19 oförglömliga kärleksögonblick

(1:19)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor sedan 2018 bland palmer och sandstränder i solstaten Florida med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne.

Där lever de ett liv fyllt av lyx och flärd i en 600 kvadratmeter stor villa fördelat på 15 rum med bästa tänkbara läge i det exklusiva villaområdet Pinecrest, en av Miamis gräddhyllor.

Men en av det stora nackdelarna med USA-livet är ju att Madeleine bor 800 mil från sina föräldrar och syskon. Och förutom familjen visar det sig att det finns en hel del annat som prinsessan saknar i Sverige.

Prinsessan Madeleines saknad efter Sverige

Häromdagen deltog Madeleine i ett möte med SWEA, vars syfte är att främja det svenska språket, svenska traditioner och svensk kultur i utlandet.

Över 200 medlemmar i organisationen samlades i Florida för att diskutera ökat samarbete med Svenska institutet och Svenska kyrkan, varför även Maria Thorsson, mobil präst i USA, var på plats.

Maria fick då chansen att intervjua Madeleine framför publik, dels om hennes viktiga arbete med Childhood, men också om hennes syn på sitt hemland.

På frågan om vad hon uppskattar mest med Sverige ska hon ha svarat:

"Att fritt kunna promenera ute i den svenska naturen".

Det är tydligen något som prinsessan älskar att göra när tillfälle ges, och då syftar hon på hela landet, "från norr till söder".

Men även traditionerna är viktiga.

Hela familjen verkade stormtrivas på slottet i julas!

Anders Wiklund/TT

Madeleine om tankarna på att bo någon annanstans

När intervjun ägde rum låg valborgsmässoafton runt hörnet, och när Valborg kom på tal var Madeleine snabb med att påpeka att det ju även är kungens födelsedag, och fick då med sig publiken i skratt.

Snart är det även pingst, nationaldag och midsommar, vilka Madeleine alla tycker är viktiga. Men hon vill också slå ett slag för den amerikanska högtiden Thanksgiving, en dag då tacksamhet för allt man har är temat, något som prinsessan menar att hon kommer ta med sig, oavsett var familjen bor i framtiden.

Med andra ord låter det som att Miami-familjen kanske inte blir kvar där för alltid, de har ju trots allt varit bosatta i både London och New York tidigare, så vem vet var det bär av härnäst!

Foto: TT

LÄS MER: Daniels kärleksgest till Victoria framför alla – fångades på bild!

LÄS MER: Kungen bjöd in Zlatan till slottet – därför dök han inte upp

LÄS MER: Hemlig middag på Haga – Victorias och Daniels beslut med Norges kungligheter