Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines hemlighet ute i utländsk press: "Använde falskt namn"

23 apr, 2023, 09:00 

Utlandet har fått nys om prinsessan Madeleines stora hemlighet.

Annons

Florida-prinsessan Madeleine är den mest anonyma av de tre kungabarnen. Hon har aldrig dragits till uppmärksamheten och rampljuset, trots hennes liv som kunglig.

Det hela gick så långt att Madeleine skaffade ett falskt namn för att slippa undan all uppståndelse. Nu har utländsk press valt att uppmärksamma prinsessans beslut.

7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleines stora hobby – på hästryggen

Hade Madeleine själv fått välja, hade hon säkerligen varit betydligt mer privat än vad som går nu. Att flytta långt hemifrån var ett försök att bli mer anonym, men att hon är prinsessa av Sverige går inte att förneka.

Annons

– Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det, sa prinsessan Madeleine i Skavlan.

Tidigt i uppväxten hittade hon en undanflykt, en plats där hennes titel inte särskilde henne från de andra barnen. Det var bland hästarna Madeleine trivdes som bäst.

Prinsessan Madeleine på en cirkushäst som barn
Madeleine har älskat hästar hela livet!

Hobbyn blev större än så, och när Madeleine var runt tjugo år gammal tävlade hon runt om i världen. Hennes tränare vid en period, tävlingsryttaren Ann Liwing beskrev Madeleine som "en jätteduktig hästtjej som vann en del klasser".

Annons
Prinsessan Madeleine tävlar i ridning och sitter på en häst under en tävling
Madeleine tävlar i Junior-DM 1999.

Prinsessan Madeleines hemlighet ute – använde annat namn

Men det fanns ett problem. Även om de andra tävlandena inte brydde sig om att det fanns en prinsessa bland dem, var det andra bullar hos pressen. De dök upp på tävlingarna för att fota prinsessan, ibland med förhoppningen att något skulle gå snett.

Detta har Madeleine berättat gjorde henne nervös, och hon tog till åtgärder för att lura alla icke-hästintresserade. Namnet Bernadotte slopades helt, och i startlistorna hade Madeleine ett helt annat, vanligare namn. Detta knep har nu nått utlandet, och det är danska Billed Bladet som uppmärksammar Madeleines "namnbyte".

Annons

"Prinsessan Madeleine är själv en erfaren ryttare, och när hon var yngre gillade hon att delta i tävlingar – men använde falskt namn, eftersom hon inte ville göra någon stor grej av det." Skriver sajten.

Anledningen till att det lyfts just nu, är för att Madeleine i veckan var och tittade på när tävlingen Longines Global Champions Tour kom till Miami. Med sig hade hon dottern Leonore, hästintresset verkar alltså gå i arv!

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore träffar Malin Bayard och hennes häst

Foto. TT

Annons