Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia chockar alla på nya bilderna

26 nov, 2021, 09:42 
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia gjorde alla förvånande under galamiddagen på slottet.
Annons
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!Brand logo
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!

Prinsessan Sofia var länge ett frågetecken inför det spanska statsbesöket. Tekniskt sett är hon mammaledig, hemma med prins Julian och mitt i bebisstöket, med allt det innebär. Skulle hon då ta en paus från detta och dyka upp i galaklänning? Svaret var, tack och lov, ja.

Prinsessan Sofia förvånar alla på nya bilderna

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia fullkomligen strålade under banketten! Foto Jonas Ekströmer / TT kod 10030

Sofia dök upp för att frottera med kung Felipe och drottning Letizia vid sin make prins Carl Philips sida, och i efterhand var de flesta överens om att hon stal showen. Hon bar en vit, figurnära klänning med silverbrodyr på både axel och midja – ett slags reviderad brudklänning från märket Safiyaa och faktum är att den egentligen är tänkt som en brudklänning.

'Women's White Heliconia Stretch-crêpe Gown' heter kreationen, som kostar 18 000 svenska kronor.

Annons

Till det bar hon sin tiara, som hon fick i bröllopsgåva från kungen och drottning Silvia. Det är samma smycke som sajten Jewellery värderat till ungefär 40 miljoner kronor.

"Hon har mycket att tas med"

Att Sofia dök upp var en välkommen överraskning för många. Norska Se og hör skriver att det är förvånande att prinsessan bröt sin mammaledighet för att dyka upp på slottet och citerar sin kungliga expert Caroline Vagle.

– Med två små vilda gossar och en bebis i huset har nog hon och prins Carl Philip som alla andra småbarnsföräldrar mycket att tas med, säger Caroline.

– Idag är det lyckligtvis en självklarhet att också de kungliga får föräldraledigt och inte som förr måste överlämna ansvaret till andra för att kunna genomföra kungliga uppdrag.

Annons
Annons