Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias oro – efter upptäckten om prins Carl Philip

12 feb, 2021, 20:30 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Nyheten om prins Carl Philip har skapat rubriker världen över. I bakgrunden hittar vi en omskakad fru, prinsessan Sofia.
Annons
Carl Philip och Sofia om sönernaBrand logo
Carl Philip och Sofia om sönerna

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har varit gifta i snart sex år. Tillsammans går de igenom livets upp- och nedgångar.

Nu har paret drabbats av det sistnämnda. Prins Carl Philip har dragits in i en nedrig bluff. Prinsessan Sofia har inget annat val än att se på.

Prinsessan Sofias oro – efter bluffen kring prins Carl Philip

I veckan kom nyheten – bluffmakare har utgett sig för att vara prins Carl Philip på appen WhatsApp och lurat åt sig pengar!

Bedragaren ska ha använt sig av ett fejkat pass och bestulet en person på tiotusentals kronor, enligt sajten Royal Central.

"Bedragaren har vägrat betala tillbaka pengarna och har blockat offret. Royal Central har meddelat det svenska hovet som undersöker saken", skriver sajten.

Händelsen har skapat stor uppståndelse världen över. Mitt i allt hittar vi prins Carl Philips närmaste person, prinsessan Sofia. Självklart lider hon med sin make vars namn dragits i smutsen.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philips namn har använts i en bluff!

Prins Carl Philip dragit in i bluff förut

Det här är inte första gången som någon utgett sig för att vara prins Carl Philip för att lura åt sig pengar.

Annons

I februari 2020 skickade hovet ut följande varning:

"En webbplats som utger sig för att representera Prins Carl Philip skickar ut inbjudningar till påstådda evenemang samt ber mottagare att donera pengar till en stiftelse i Prins Carl Philips namn."

"Kommunikationen sker på engelska. Kungl. Hovstaterna vill på detta vis varna för avsändaren och understryka att denna är falsk och ej representerar Prinsen eller Prinsparets stiftelse".

Hovet: "Högst brottsligt"

Hovets informationschef Margareta Thorgren kunde då meddela att polisen kopplats in. Hon berättade även att prinsen såg allvarligt på händelsen.

– Vi har uppmärksammat, agerat och det är polisanmält därefter är det andra som ser till så den här fejksajten försvinner. Det här är högst brottsligt.

Foto: TT

Annons