Prinsessan Sofias utseendeförändring på nya bilderna chockar: "Wow – vilken förvandling!"

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofias har genomgått en stor utseendeförändring.

Slå på ljud

Prinsessan Sofia har tillhört det svenska kungahuset i sex år. Så lång tid har passerat sedan hon gifte sig med prins Carl Philip i Slottskyrkan i Stockholm.

Men Sofia hade såklart ett liv innan hon träffade Carl Philip. Och hennes förändring är så pass remarkabel att den väckt uppmärksamhet även utomlands.

Prinsessan Sofia har genomgått en utseendeförändring

Prinsessan Sofia

Prins Julians dop, Drottningholms slottskyrka, och prinsessan Sofia i en vacker klänning. / TT / kod 2810

Charlotte Brunzell/TT

Daily Express har visat modeexperten Melita Latham bilder på Sofia före och efter prinsessan blev en del av kungafamiljen. Hon kan knappt tro sina ögon.

– Wow! Vilken förvandling. Hon har gått från tatuerad bikinimodell till en äkta prinsessa och inget visar detta tydligare än hennes otroliga klädbyten, säger Melita.

– Det är uppenbart att även om hon kunnat hålla fast vid vissa delar av sitt forna liv, så har hennes klädsel, eller snarare möjligheterna att klä sig som hon en gång gjorde, förändrats i grunden. De korta och tajta klänningarna har försvunnit och ersatts med en konform stil som passar det kungliga livet.

Men Melita understryker att Sofia har klarat förvandlingen bra. Och med stil.

– Man kan bara bli imponerad av hur hon har hanterat förändringen som kommer med att bli en del av den typen av familj. Nu har hon långa, blommiga klänningar när hon bär sitt nyfödda barn i det offentliga, och det är ljusår från tiden som dokusåpastjärna, säger Melita.

Det finns dock utrymme för förbättring. Sofia borde visa upp sin informella sida lite oftare.

– Hon ser fantastisk ut i sina axellösa klänningar och tiaror, men det vore kul att få se hennes sanna jag någon gång. Man kan ju se henne framför sig i ett par gråa mjukisbyxor och en huvtröja, på väg till gymmet, säger Melita.

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt

LÄS MER: Babben Larssons liv med nya kärleken: "Största lyckokänslan"

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt