Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata bilderna på kronprinsessan Victoria – dök upp med hunden Rio

29 jan, 2021, 13:00 
Kronprinsessan Victoria Hunden Rio Cavapoo
Kronprinsessan Victoria har en ny sidekick! Hennes cavapoo Rio, snart ett år, hänger med – även på jobbet. Se de nya bilderna här.
Annons
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!Brand logo
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!

Det var när kronprinsessan skulle sända sin hälsning vid Naturvårdsverkets seminarium om allemansrätten som det hände: Hagahunden Rio galopperade rätt in i hovets film!

På andra sidan satt Sveriges naturvägledare, pedagoger och naturturistguider och fick se lilla Rio skutta omkring hej vilt i snön, iförd sitt fina hundtäcke.

En charmchock som lyser upp hela filmen (som du kan se längst ner i artikeln här).

Kronprinsessan Victoria Hunden Rio cavapoo
Rio ruschar förbi och bryr sig inte ett dugg om att hans kungliga matte håller sitt viktiga tal!

Och så här ser Rio ut när han ligger still i två sekunder hemma på mattan på Haga. Missa inte den kungliga hundleksaken: En hopknuten strumpa!

Kronprinsessan Victoria hund Rio cavapoo Haga
Hagahunden Rio, som snart fyller ett år.

Men tillbaka till seminariet. Så här sa kronprinsessan i sitt tal:

Annons

– För några år sedan fick jag en fantastisk möjlighet. Under två års tid fick jag göra vandringar genom alla Sveriges landskap. Det blev 25 vandringar – på pilgrimsleder, genom skogar och över stränder. I regn, i snö, i hagel och – ibland – i strålande sol.

– Det var en unik upplevelse, som jag kommer att bära med mig hela livet.

– Jag fick också möjlighet att möta många av er, ni som på olika sätt arbetar med naturvägledning och friluftsliv, och få ta del av era kunskaper.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria i snön hemma på Haga.

– Ja, vår svenska natur är verkligen en skatt. Och det som gör den extra speciell är att den är tillgänglig för alla, tack vare vår unika allemansrätt. Den är något som vi i Sverige kan vara väldigt stolta över.

– Men, precis som naturen själv, är allemansrätten något som vi måste värna genom att sprida kunskap och förståelse. För det som vi förstår, det är vi också mer rädda om.

Annons

– Därför hoppas jag att Friluftsåret 2021 ska bli en möjlighet att ytterligare lyfta allemansrätten och det den i grunden handlar om: att visa hänsyn – både till naturen och till varandra.

Kronprinsessan Victoria och hunden Rio – se filmen här:

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Året med kungafamiljen/SVT.

Annons