Så är Campus Manilla inifrån – partiledaren avslöjar

Prinsessan Estelle och Campus Manilla

Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni har känt kronprinsessan Victoria i många år, genom politiken. Nu avslöjar hon även den privata kopplingen: Barnen går på samma skola.
prinsessan Estelle på sin första skoldag

Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Estelles första skoldag 2018.

Ja, liberalernas nya ansikte utåt, Nyamko Sabuni, 50, har träffat kronprinsessan Victoria, 42, och resten av kungafamiljen mycket under sina år som statsråd.

Nu senast möttes de på Victorias initiativ, efter att Nyamko tillträtt som ny partiledare för liberalerna i juni.

– Victoria önskade en stunds samtal och det är ju alltid trevligt. Det var ett kärt återseende. Hon är alltid så intresserad, vill så himla mycket och hon har ju koll på mina tvillingar Christian och Patrik, sedan de var små, säger Nyamko Sabuni när Svensk Damtidning möter henne för en personlig intervju i Riksdagen.

Campus Manilla - kopplingen

Ja för det finns nämligen en privat, okänd koppling dem emellan.

Nyamkos 18-åriga tvillingar har – precis som prinsessan Estelle – fått sin utbildning vid prestigefulla Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.

– Nu går ju Christian i samma skola som Estelle. Patrik lämnade efter högstadiet och går gymnasiet på franska skolan, säger Nyamko.

Tvåäggsvillingarna, som alltid följts åt, kände att de ville gå i olika skolor och klasser för att skapa sina egna liv, berättar hon.

Lång kö till Campus Manilla

Det är lång kö för att få in sitt barn på Campus Manilla. Men Nyamko och hennes ex-make hade tur. De hade ställt barnen i kö till Fredrikshovs slottskola och när Campus Manilla, som är i samma koncern, skulle öppna fick de ett mejl.

– Man hade 24 timmar på att ställa sig i Campus Manillas kö och deras far råkade befinna sig vid datorn just då, så därför kom de in, säger Nyamko.

Det har hon aldrig ångrat.

Nyamko nöjd med Campus Manilla

– Jag är så nöjd med att mina barn har gått där i hela högstadiet och på gymnasiet. Det är en fantastisk skola. Dels har de jättebra lärare, men sen jag är också en sådan som älskar bra miljöer. Jag tror att man lär sig mer när man är i en bra miljö. Där ute är det ju fantastiskt med skogen och vattnet. De har stora möjligheter till att idrotta och de investerar i barnen. När mina killar började där i sexan, så höll Anneli Alhanko (prima ballerina och hovdansös, reds.anm) i ballettundervisningen. Bounce gav danslektioner och ABBA-Benny var där och invigde med sitt dragspel, så det var alltid mycket och på riktigt.

LÄS MER: Oväntade beskedet till Estelle efter spekulationerna

LÄS MER: Estelles skola Campus Manilla frias av skolinspektionen

LÄS MER: Vi avslöjar - Estelles rektor slutar

Få veckan tre hetaste snackisar här!

Har du koll på snackisarna från vecka 44?
Slå på ljud

Foto: TT