Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias mammavädjan – för att stoppa Madeleines planer i Florida: "Du kan inte"

28 jan, 2024, 16:00 

Drottning Silvia tvungen att rycka in.

Annons

Trots att prinsessan Madeleine idag är 41 år och trebarnsmamma kommer drottning Silvia alltid vara hennes mamma, som hon vänder sig till för råd och stöd.

Men en gång var Silvia tvungen att rycka in på eget bevåg – för att stoppa Madeleines planer.

Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!Brand logo
Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!

Prinsessan Madeleines chock med prins Nicolas

Det är Madeleine själv som berättat om händelsen, i hennes ikoniska intervju för mama. Men för att förstå Silvia, måste vi spola tillbaka bandet.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill var tvåbarnsföräldrar, prinsessan Leonore kom till världen 2014, och året därpå föddes prins Nicolas. I intervjun med mama berättade Madeleine att lilla Nicolas kom som en glad överraskning:

– Jag var redan inne i tredje månaden, jag visste ingenting. Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten. Men då var jag ju gravid. Jag tror jag var i trettonde veckan när jag fick reda på det.

Annons

Bara några år senare var det dags för familjen att växa igen – men denna gång ville djurälskaren Madeleine skaffa hund.

Prinsessan Madeleines överraskning till Chris O'Neill – blev chockad

Ja, Madeleine har vuxit upp med hund i familjen, och skaffade i vuxen ålder hunden Zorro. Nu ville hon återigen välkomna en pälskling till familjen, och planerade att överraska Chris med en hund till födelsedagen.

Efter hemliga samtal med hundkenneln var allt klart för överraskningen, och Madeleine gav Chris ett kort med texten: "Grattis, du ska få en till familjemedlem!". Chris fick sig en smärre chock, och trodde att Madeleine var gravid igen, men det var ju "bara" en hund denna gång.

Eller? Faktum är att bara två veckor senare fick Madeleine veta att hon var gravid igen – med prinsessan Adrienne!

Prinsessan Madeleine med de tre barnen i New York
Madeleine älskar att vara mamma!

Drottning Silvias vädjan till Madeleine i Florida

Nu stod de där, med två barn och ett i magen, och en hund påväg. Madeleine berättar i intervjun att hon funderade länge på hur hon skulle göra. Drottning Silvia däremot, var bestämd: Madeleine skulle inte skaffa hund nu. Och till slut var det mammas råd som hon följde:

– Jag velade väldigt länge först, men jag lyssnade på mamma till slut, hon sa ”Nej, du kan inte ha en hund också, vänta nu”. Och det kändes rätt, för det skulle ju ändå bli som att ha två bebisar, sa hon till mama.

Idag har Madeleine och Chris tre barn, och två (!) hundar, Oreo och Teddy, så allting har minst sagt sin tid.

Prinsessan Madeleines två hundar Teddy och Oreo

Foto: TT

Annons