Sofia överraskad ute vid sommarhuset: ”Vaknade flera gånger på natten”

Prinsessan Sofia blev överraskad ute på prinsparets sommarhus Ökenäs gård

Sofia och Carl Philip åker ofta till sitt älskade Ökenäs, utanför Trosa, för lite lugn och ro. Men prinsessan kommer nog aldrig glömma den semesterdagen då hon blev rejält överraskad tidigt på morgonen.

Året var 2014 och det hade länge pågått spekulationer kring prins Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist. Många hoppades på ett frieri och att tjejen från Älvdalen äntligen skulle kliva fram i det kungliga strålkastarljuset. Prinsparet träffades i Båstad redan år 2009 men fram till den där magiska junidagen, då förlovningen eklaterades, hade det varit mycket hemlighetsmakeri kring Carl Philips och Sofias kärlek.

LÄS MER: Sofias utseendeförändring väcker uppmärksamhet: "Sticker ut"

Men så äntligen kom kärleksnyheten hela Sverige hade väntat på.

- Som ni förstår så har jag fått den stora äran att förlova mig med den här fantastiska unga tjejen, sa Carl Philip med stolthet i rösten under presskonferensen på Yttre Borggården.

Den första officiella intervjun, som fästman och fästmö, gick inte helt oväntat till Dalarnas Tidningar och där berättar prinsen om hur pirrig han var när han gick ner på knä för att fria.

Ökenäs – platsen där Carl Philip överraskade Sofia med en ring!

– Jag var nervös och laddad. Hela kroppen kändes som den pulserade. Jag vaknade flera gånger nätterna innan, jag vet inte om Sofia märkte det. Jag ville att det skulle vara en överraskning, sa han till Dalarnas Tidningar.

Och det dröjde inte länge innan Svensk Damtidning kunde avslöja att frieriet hade ägt rum på Ökenäs, paret älskade sommarställe.

– Vi var på ett ställe som vi älskar väldigt mycket ute på landet, berättade Carl Philip i samband med presskonferansen.

Carl Philips och Sofias idylliska gård Ökenäs

Ökenäs ligger på en udde i det sörmländska landskapet, och bara 50 meter från vattnet, en vik av Östersjön. Utanför med en slingrande grusväg och får som betar i hagen

Den ljust gråmålade huvudbyggnaden är på 200 kvadrat och prinsen och Sofia har låtit sätta in ett nytillverkat specialdesignat kök från Kungsäter Kök. Pa baksidan har de byggt en altan där det sommartid tronar en mycket stor och lyxig grill.

Intill ligger det röda gästhuset med vita knutar där Sofias mamma Marie och pappa Erik Hellqvist brukar bo, och den gamla lekstugan, perfekt till småprinsarna Alexander, Gabriel och Julian.

Sofia var, även hon, strålande glad under presskonferensen och det visade sig att Carl Philip plan att överraska sin blivande hustru hade lyckats.

– Jag är bara jättelycklig. Det här hände i morse och det är väldigt nytt för mig. Det känns fantastiskt bra och jag känner mig jättenöjd.

LÄS MER: Därför stoppar hovet nya bilden på prinsessan Sofia

LÄS MER: Kontroversiella valet för prins Julian: "Kommer traumatisera"

LÄS MER: Privata bilder! Sofias lyxrenovering av prinsessan Lilians gamla hus

Foto: TT