Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia tar ett kliv tillbaka – efter nya festbilderna i pressen

26 jun, 2023, 15:00 

Prinsessan Sofia har lämnat den kungliga strålkastaren ett tag.

Annons

Prinsessan Sofia tar sig ann sina kungliga plikter med bravur, och har blivit en riktig favorit runt om i landet – trots att hon "bara" varit prinsessa i åtta år.

Men nu har något ändrats med Sofias tillvaro – hon har tagit ett kliv tillbaka.

Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Prinsessan Sofia hyllas efter festbilderna

Ja, kikar man in i den officiella kalender som kungahuset delar är det tydligt att prinsessan Sofia dragit sig undan ett tag. Hennes senaste offentliga åtagande skedde den 19 juni, när hon närvarade vid Funkisfestivalen.

Det var andra året i rad som prinsessan var prisutdelare vid festligheterna, som är Sveriges största musiktävling för personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom LSS.

Annons

Och det är tydligt att hennes närvaro är uppskattad. Bilderna på Sofia spreds och hyllades i utlandet – inte minst för hennes fantastiska modeval.

Även arrangören Ann Epstein gjorde det klart för Svensk Damtidning att det betydde mycket att Sofia var på plats:

– Hon förgyller verkligen kvällen för alla deltagare som får vara med och träffa henne.

Prinsessan Sofia anländer till Funkisfestivalen
Prinsessan Sofia var strålande vacker i helblommigt!

Då syns prinsessan Sofia igen efter tystnaden

Men de bilderna var också de sista på prinsessan Sofia på ett tag. Hennes kalender ekar nämligen tom mellan den 19 juni, och den 14 juli då det är dags för kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande – en comeback som heter duga!

Nu har Sofia alltså fått lite ledigt, i alla fall sett till vad som skrivs in i kalendern. Hovets informationschef har gjort det klart att kungligheterna jobbar hårt bakom kulisserna:

– I kalendern på vår hemsida presenteras endast ett urval av officiella uppdrag som genomförs. Alltså exempelvis inga internmöten, inte heller alla externa möten, stiftelseuppdrag, förberedelser, planering, administrativt arbete och så vidare.

Foto: TT

Annons