Sofias kontroversiella tabbe skapar rubriker utomlands – allt fångades på bild

12 dec, 2022, 15:12 

Prinsessan Sofias snedsteg skapar rubriker – och nu har det nått utlandet.

Annons
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Det har varit händelserika dagar för våra kungligheter. Med ett storslaget Nobelfirande i ryggen kan kungafamiljen nu hänga sina klänningar och högtidsdräkter in i garderoben igen. Det lär ju däremot inte dröja länge innan de åker fram igen – nu väntar ju det kungliga superåret 2023.

Men innan Nobelfirandet gick av stapeln stormade det en aning i kungahuset. I fokus stod prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia – och nu har nyheterna nått utlandet.

Prinsessan Madeleine ryter ifrån efter skandalbilderna

Det var när modehuset Balenciaga lanserade en uppmärksammad reklamkampanj som prinsessan Madeleine satte ner foten. I reklamen för lyxmärket syntes barn posera tillsammans med nallebjörnar som var iförda kläder med BDSM-attribut.

Annons

Detta fick Madeleine att ryta ifrån. Barns rättigheter är ju en av hennes allra viktigaste frågor.

– Jag är chockad och otroligt upprörd över att barn används i modereklam på ett sexuellt sätt. Att använda bdsm-nallebjörnar är en implicit referens till sexualiseringen av barn och till pedofilvärlden. Det är INTE ok! skrev Madeleine och fortsatte.

– Det krävs ett tydligt ställningstagande för att nå fram med detta budskap till de företag som försöker profitera med den här typen av bilder.

Prinsessan Sofias miss uppmärksammas utomlands

Men det var inte där historian tog slut. Sedan Balenciagas kontroversiella bilder har flera valt att ta avstånd från märket, och uppmanar till bojkott.

Men bara ynka dagar efter att skandalen uppdagades dök prinsessan Sofia upp på Global Child Forum på Kungliga slottet. Just barn och deras rättigheter var dagens huvudfokus, och opassande nog skedde en aningen kontroversiell modemiss.

Prinsessan Sofia som bär en väska från lyxmärket Balenciaga
Väskan var inte med hela kvällen, men visst fångades den på bild.

Flera sajter var nämligen snabba med att snabba upp att prinsessan Sofias väska kom från just Balenciaga. Självklart var detta enbart en olycklig miss, men den har redan nått världspressen. Bland annat rapporterar norska Se och hör om händelsen – och lyfter dessutom hur det krockar med svägerskan Madeleines ställningstagande.

Hovet har valt att inte kommentera händelsen.

Foto: TT

Annons