Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorgliga orden om prinsessan Kate, 42: "Situationen förvärras"

05 jun, 2024, 06:00 
Prinsessan Kate
Situationen kring prinsessan Kate och familjen sägs förvärras, enligt den kungliga kommentatorn.
Annons
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

För fyra år sedan tog prins Harry och Meghan Markle det kontroversiella beslutet att lämna kungahuset, och snart började en konflikt inom familjen uppdaga sig.

Kulmen nåddes när Harry och Meghan ställde upp på den mycket omtalade Oprah Winfrey-intervjun där de pratade kritiskt om sin tid i det kungliga strålkastarljuset – och anklagade en kunglig medlem för rasism.

Snart blev revan ännu tydligare. Och nu uttalar sig en kunglig kommentator om den ansträngda relationen – som han också menar kan förvärras.

Sprickan mellan Kate och prinsparet

I Williams enda offentliga kommentar om Oprah Winfrey-intervjun slog prinsen bort anklagelserna, och lät oss också veta att han inte haft kontakt med Harry sedan programmet sändes.

Annons

– Vi är inte en rasistisk familj. Jag har inte pratat med min bror men jag kommer att göra det.

Sedan dess har brittisk press fortsätt skriva om den ansträngda relationen mellan William, Kate, Harry och Meghan. Och enligt den kunglig kommentatorn Tom Quinn sitter Kate och William på en oro:

Harrys och Meghans relation med kungabarnens kusiner, prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice.

Ja, trots att William och Harry sägs ha en ansträngd relation ska den sistnämnda alltid varit nära prinsessorna. Eugenie var också den som introducerade prinsen för Meghan.

Uppgifterna om Kate och William

Men, om man ska tro Tom Quinn är detta en relation som besvärar William och Kate. Som han säger till The Mirror:

Annons

– För William och Kate är en allians mellan Harry och Meghan och Beatrice och Eugenie ett stort bekymmer. De känner att Beatrice och Eugenie, som också är i digitalt utstötta från familjen, har mycket mer gemensamt med Harry och Meghan än med någon annan del av familjen. Situationen förvärras av det faktum att de äldre kungligheternas främsta tillgång – Kate själv - i praktiken är borträknad medan hon fortsätter sin behandling för cancer.

Prinsessan Kate, prins William, prins Harry och Meghan Markle går bredvid varandra
Relationen mellan Kate, William, Harry och Meghan sägs vara ansträngd. Foto:2022 Pool / i-Images

Tom Quinn säger vidare att det finns en oro från Williams och Kates håll att Meghan och Harry ska bada i god publicitet nu när de har fler blickar på sig i Kates frånvaro, där prinsessan också är tvingad att hålla sig i bakgrunden.

En vän till Kate skriver under på den ansträngda relationen. Till The Daily Beast har uppgiftslämnare sagt att Harry inte varit i kontakt med prinsessan och att det sista Kate och William just nu är att träffa Harry.

Foto: TT

Annons