Splittringen mellan kronprinsessan Victoria och Kate Middleton efter bilden: "Vidrigt"

Kronprinsessan Victoria och Kate Middleton

En bild på kronprinsessan Victoria har lett till arga påhopp på Kate Middleton.
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är inte bara uppskattad i Sverige för sin jordnära personlighet och sin vilja att pröva livet utanför de fina salongerna.

Även i utlandet reagerar man på att vår blivande drottning är något alldeles extra.

Tidigare i veckan svidade Victoria om till uniform och besökte regementet K 3 i Karlsborg. Hon var med när Livregementets husarer genomförde övningar och fick bland annat köra sexhjuling med fallskärmsjägarskvadronen vid den 32:a underrättelsebataljonen. Hon fick också pröva på att hålla i ett maskingevär.

Splittring mellan kronprinsessan Victoria och Kate Middleton

Kronprinsessan Victoria och Kate Middleton

Kronprinsessan Victoria välkomnade prins William och hertiginnan Kate till Sverige.

Så här skriver Daily Mail om äventyret.

"Victoria, som har tidigare erfarenhet av militärövningar eftersom hon närvarat vid flera under sin tid som kunglighet, tog sikte med geväret på expertmanér. Därefter testade hon på en manöver och följde efter militärerna omkring henne, gick på huk och gjorde signaler som ett riktigt proffs. När övningen var över tog kungligheten, som verkade vara på riktigt gott humör, sig tid att klappa schäferhunden som ledde hennes trupp under manövern."

"Vidrig arbetsmoral"

Daily Mails läsare blev uppenbarligen mäkta imponerade av Victoria. Så mycket att de jämförde henne med hertiginnan Kate Middleton – tills kronprinsessans fördel.

"Notera detta, Kate Middleton, så här ska en slipsten dras, inte med dina eviga semestrar, kändisfester och vidriga arbetsmoral. Ingen glamour här, bara hårt arbete", skriver en användare i Daily Mails kommentarsfält.

Men Kate får också uppbackning från användare som tycker att jämförelsen med Victoria är orättvis.

"Jag vet inte varför ni hoppar på hertiginnan Kate för att hon inte har den här typen av meriter inom det militära. Kate är ju prins Daniels motsvarighet, och han har inga militära meriter. Deras är att stötta den framtida kungen/drottningen och de gör båda ett fantastiskt jobb", skriver en annan användare.

Det ska dock tilläggas, för ordningens skull, att Daniel faktiskt gjorde värnplikt som kompanibefäl vid Hälsinge regemente, I 14 i Gävle.

Foto: Liv Oeian

LÄS MER: Julvärdarnas okända tragedier: "Slutade fira jul"

LÄS MER: Kungliga älskarinnorna träder fram – avslöjar allt

LÄS MER: Mona Tumbas kärlekskamp: ”Jag förlät Sven för otroheten”

LÄS MER: Kartläggning! Så har kungligheterna brutit mot corona-restriktionerna