Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenske Tim, 28, gifte in sig i brittiska kungafamiljen – har inte synts på nio veckor

19 jan, 2022, 13:00 
Tim Vesterberg Flora Ogilvy

Vad har hänt med svenske Tim? Drottning Elizabeths nya släkting har nästan varit osynlig sedan bröllopet i höstas.

Annons
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monarkBrand logo
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monark

Kommer du ihåg The Swedish Hunk?

Det är ju så han brukar kallas: 28-årige Tim Vesterberg som varit målkung i Modo och Djurgården – och som skapade total mediehajp när han blev kär i Flora och plötsligt tog klivet in i den brittiska kungliga storfamiljen.

Släktbandet går genom Floras farmor prinsessan Alexandra, som i sin tur är kusin till drottning Elizabeth. Familjen har i alla år stått kungafamiljen nära och Floras pappa – och Tims nyblivne svärfar – James Ogilvy är gudson till drottningen. Samt själv gudfar till prinsessan Eugenie.

Annons
Tim Vesterberg med sin fru Flora Ogilvy och mamma Carina Vesterberg
Svensk-brittisk förening när Tim fick sin Flora.

Det kyrkliga bröllopet stod i London i september och var en av höstens stora snackisar: 27-åriga Flora bar sin farmor prinsessan Alexandras tiara och det kryllade av kungligheter och aristokrati utanför St James's Church. Och mitt i alltihop stod Tims mamma Carina, 57, och sken som en sol.

– Timothy och jag är så lyckliga över att äntligen ha fått fira med våra nära och kära, skrev Flora på Instagram.

Carina Vesterberg, Timothy ”Tim” Vesterberg och Flora Ogilvy Vesterberg
Brudparet Flora och Tim, med Tims stolta mamma Carina Vesterberg, som till vardags jobbar på Pensionsmyndigheten i Stockholm.

Men vad hände sedan?

Annons

På det stora hela blev det knäpptyst om den före detta hockeykillen Tim, som nu har sadlat om till fondförvaltare i Londons finansvärld.

Vid några enstaka tillfällen har han och Flora poppat upp på Londons flottare societetsmingel, som här, när de förgyllde Cartier Racing Awards på lyxhotellet The Dorchester med sin närvaro.

Tim Timothy Vesterberg med sin fru Flora Ogilvy Vesterberg
Senaste bilden på Tim, mycket stylish i sin sammetssmoking.

Men sedan dess har det gått nio veckor.

Nu är detta dock ett par som håller rätt låg profil, i alla fall officiellt, och lägger man pandemin ovanpå det så är det trots allt inte så konstigt att vi inte har sett mer av Tim och hans fru.

Av Flora Vesterbergs inlägg på Instagram framgår i alla fall att hon då och då är i Stockholm – och att hon precis har kammat hem ett nytt toppjobb, som ambassadör för Victoria and Albert Museum i London.

Annons

Drottning Elizabeths svenska släkting Tim Vesterberg

Men vem är han egentligen, denne Tim som har blivit känd som drottning Elizabeths svenska släkting?

Flora Ogilvy Vesterberg med sin svenske man Timothy ”Tim” Vesterberg
Mr och Mrs Vesterberg på societetskalas i september 2021.

Ja, svaret är: En till synes ganska vanlig kille. Tim Alexander Vesterberg är född i Sundbyberg, i augusti 1993, och är mest känd från sin tonårstid som forward i Modos och Djurgårdens ungdomslag.

Mamma heter Carina Vesterberg, och pappa Patrik Vesterberg. Och så har Tim en fem år yngre syster, Emmy, 24. I dag bor Tims familj i Vasastan i Stockholm, men själv har han lämnat Sverige bakom sig.

För ett par år sedan skrev han sig i London, på en adress i stadsdelen Marylebone, och i december 2019, kort efter att han hade förlovat sig med Flora, ändrade han sitt officiella tilltalsnamn till det mer brittiskt klingande Timothy.

Foto: TT.

Annons