Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tecknet avslöjar Madeleine – och situationen hovet varit tyst om

14 apr, 2024, 17:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Hovet vill inte gå in på detaljer kring Madeleines situation, men det finns tecken som avslöjar prinsessan.
Annons
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prinsBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill att bli prins

Sedan 2018 bor prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen i soliga Florida där de tycks ha trivts som fisken i vattnet.

Samtidigt är Madeleine känd för att hålla oss på tårna och så var även fallet i fjol då hovet meddelade familjens Sverigeflytt.

Men något flyttlasset har inte gått och hovet drar sig från att berätta detaljer. Men det finns avslöjande omständigheter.

Madeleines knepiga situation

Vändorna kring prinsessfamiljens flytt har varit många och dessvärre har en del svårigheter uppstått på vägen.

Först var planen att Madeleine, Chris och barnen skulle flytta till augusti 2023, men så blev det inte. Något hovets informationschef Margareta Thorgren kommenterat med orden till Expressen:

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär.

Och tid har det tagit. Madeleine och Chris har haft sin lyxiga villa på 16 rum ute för försäljning i flera månader, och tvingats dumpa priset.

Först nu, när villan legat ute för 72,5 miljoner kronor, tycks de fått en köpare på kroken – även om detaljer måste lösas innan försäljningen ros i hamn.

Men ändå ett glädjebesked för prinsessfamiljen, och ett stort praktiskt steg som kan förverkliga den efterlängtade flytten. Men när blir den av egentligen?

Tecknen som kan avslöja Madeleine

Den här vänden har hovet inte velat berätta exakt vilken månad flytten planeras äga rum. Margareta Thorgren sa så här till Svensk Damtidning förra veckan:

Annons

– Planen ligger kvar att paret och barnen flyttar hem till Sverige under 2024, säger hon.

Samtidigt finns det tecken som pekar oss i viss riktning. Till exempel är hela kungafamiljen - förutom Madeleine och Chris - listade att delta på UD-föredragningen senare i april för det danska statsbesöket.

Även i maj är alla i kungafamiljen listade att delta under utdelningen av Polarpriset, förutom Daniel som inte heller var med i fjol, men även här lyser Madeleine och Chris med sin frånvaro.

Om prinsessparet redan skulle bo i Sverige då skulle de nog alltså delta, men så är alltså inte fallet.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine på polarprisets röda matta
2018 deltog prinsessan Madeleine med glädje när det var dags för Polarpriset, men så blir det inte i år. Foto:Eero Hannukainen/TT

Det finns även praktiska omständigheter att ta hänsyn till. Prinsessbarnen ska börja i svensk skola, och därmed bör de flytta så att de kan börja höstterminen här. Det vill säga, någon gång till sommaren.

En sak är i alla fall säker – flytten är så efterlängtad, den har ju varit på gång ett bra tag nu.

Foto: TT, Ola Axman/Svensk DamtidningAnnons